5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

"Mardin evrenselleşecek"

DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, Mardin'i yerelden evrensele taşıyacakları sözü verdi.

Tuğluk, "Mardin Mezopotamya uygarlığının kalbidir. Formuna uygun ilgi görmedi. DTP olarak çağımızda kullanılan yerelden evresele ulaşma ilkesini hayata geçireceğiz. Hayalini kurduğumuz bir toplum modelini Mardin'de görüyoruz. Bu modeli daha derin daha sağlam bütün Mezopotamya coğrafyasına yaymak istiyoruz" dedi.

DTP Mardin Belediye Başkan Adayı Enver Ete, 29 Mart yerel seçimleri sonrasında Mardin'de hayata geçirmeyi hedeflediği projelerini basına tanıttı. Mardin Büyük Oteli'nde düzenlenen basın toplantısına DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, İlçe Belediye Başkan adayları, DTP İl Başkanı Hilmi Öncü, Belediye ve İl Genel Meclis üyeleri ile birlikte DTP'li yaklaşık 100 kişi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Aysel Tuğluk, 29 Mart yerel seçimleri sonrasında DTP olarak Mardin'i yerelden evrensele taşıyacaklarını söyledi.

Tuğluk, "DTP'li belediyelerin kariyerle, para işi olmaz. Siyasal anlayışımız buna izin vermez. Akıl ve vicdan sahibi herkesi gerçekleri görmeye davet ediyoruz. Hayalini kurduğumuz bir toplum modelini Mardin de görüyoruz. Bu modeli daha derin daha sağlam bütün Mezopotamya coğrafyasına yaymak istiyoruz" şeklinde konuştu.
''Umudun ve çözümün adresi'' başlığıyla düzenlenen basın toplantısında ilk olarak DTP'li Belediye Başkan Adayı Enver Ete'nin özgeçmişi sinevizyon eşliğinde davetlilere aktarıldı. Ardından Belediye Başkan Adayı Ete, ''Tarihini ve kültürünü geleceğe miras bırakan bir cömertlikle dünyaya barışın ve aydınlığın modeli olacak bir Mardin için'' başladığı konuşmasında projelerini tek tek anlattı. Ete, Mardin Sanayi Sitesi ile ilgili olan projesini aktarırken, yıllardan beri ihmal edilen, sel baskınına maruz kalan ve halen aynı riski taşımaya devam eden ve kentin KOBİ gücü olan Sanayi Sitesi'nin drenaj kanalı ve zemin rehabilitesini yapacağını bildirdi. Ete, sanayicilerin daha güvenli bir şekilde çalışmalarını sağlamak amacıyla sitenin giriş ve çıkışlarının güvenlik elemanları ve kamera sistemi ile donatılacağını söyledi. Ete projelerini söyle anlattı:

"Mardin'i dünya turizm kenti yapma kararlılığıyla kentimizin en önemli sorunlarından olan, şehirlerarası akışı kolaylaştıracak bir önümüzdeki 30 yılın ihtiyacına cevap verecek, modern şehirlerarası otobüs terminalini inşa edeceğiz. Sağlıklı, doğayla barışık temiz ve yeşil bir kent için 13 bin 588 metrekare üzerine kent seyir tepesi başta olmak üzere Ayn-Since Parkı aile çay bahçesi, Ayn-Since Mardin Kültür ve Sanat Galerisi'ni inşa edeceğiz. İkiz Kent Doğu Mağaralar restorasyon edilerek, antik dinlenme parkı ve Karayolları Yeni Mardin Park Ormanı yapımına başlayacağız. 33 bin 600 metrekare üzerine Zinar Botanik Parkı, Kale Altı Zinciriye güzergahında etüt çalışmaları yapılarak Antik Kafe Teleskoplu Seyir Kulesi, antik tiyatro ve halk müzesi inşa edilecek."

Ete, belediyeye ait mutlaka bir Kültür Sanat Merkezi'nin açılacağını belirterek, ulusal ve uluslararası organizasyonlarla festival, konser, şenlik, şiir ve edebiyat günleri gibi kültür sanat etkinlikleri düzenleneceğini sözlerine ekledi.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 16:49:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?