5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

"Vatandaş çözüm istiyor"

Demokratik Sol Parti (DSP) Genel Başkan Yardımcısı Tayyibe Gülek, vatandaşların çözüm üreten siyasi kadrolar istediğini söyledi.

DSP Milletvekili Hüseyin Mert ise, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın meydanlarda bir kayıkçı kavgası verdiğini ileri sürdü.
DSP Genel Başkan Yardımcısı Tayyibe Gülek ve İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert, Mardin'e geldi. DSP'li Belediye Başkan adaylarına destek vermek üzere gelen Gülek ve Mert, DSP İl Başkanlığı'nda düzenledikleri basın toplantısında açıklamalarda bulundu. DSP Genel Başkan Yardımcısı Tayyibe Gülek, vatandaşların 2 kutuplu sunulan siyasi tablodan rahatsız olduğunu söyledi.

Gülek, "Geliş amacımız; DSP yönetim kadrosu ve Milletvekilleri olarak tüm Türkiye'yi geziyor, DSP'li Belediye Başkan adaylarına destek
istiyoruz. Aynı zamanda halkın sorunlarını dinliyoruz. Dinlediğimiz bu sorunları bir rapor haline getirerek DSP Genel Başkanlığı'nda ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) dile getireceğiz. Tarihi sokaklarda gezdik ve vatandaşların sorunlarını dinledik. Vatandaş artık çözüm üreten bir siyasi kadro istiyor. Böyle bir duruma getirildi ki siyasette sanki AK Parti ve CHP dışında bir siyasi parti yoktur. Vatandaş 2 kutuplu ayrımcılığa son diyor. Sorunların çözümünü istiyor. Biz DSP olarak Belediye Başkan adaylarımızın sorunların çözümünde başarılı olacaklarına inanıyoruz. Anadolu'da birçok DSP'li Belediye Başkanlarımızı gösterebiliriz" dedi.

İstanbul Milletvekili Hüseyin Mert ise, dünyayı saran kürsel krizin Türkiye'de finansman krizinden çok reel krize dönüştüğünü belirterek, "Başbakan 'İşsizliği yüzde 10.3'lerden devraldık bunu düşürmeye çalışıyoruz' şeklinde açıklamalarda bulunuyor. Ama işsizlik Türkiye'de yüzde 13'lere vardı. 139 bin kredi kartı borçlusuna ulaşıldı. İnsanlarımız her iki partiden rahatsız. Çiftçi ve esnafı bitirdiler. İşte Türkiye'nin ekonomik alanda getirildiği nokta. AK Parti hükümeti borç 200 milyar dolarken aldı.

Şimdi Türkiye'nin borcu 550 milyar dolar. Cumhuriyet tarihinde 200 milyar borç varken son 6 yılda 550 milyar dolara yükseldi. Türkiye ayrıca faşizane bir yönetim anlayışına doğru gidiyor. Meydanlarda bir kayıkçı kavgası var" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 17:34:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?