7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

1 Nisan şakası vatandaşı şoke etti

Nusaybin ilçesinden yayın yapan bir internet sitesinin '1 Nisan şakası' ilçede yaşayan vatandaşları şoke etti.

Suriye ile Türkiye arasındaki sınır tellerinin kalktığı haberini 1 Nisan şakası olarak geçen internet sitesinin yöneticilerine yüzlerce telefon ve e-mail yağdı.

''Nusaybin'de sınır telleri kaldırıldı'' haberiyle 1 Nisan şakası yapan 'Nusaybinim.com' internet sitesi vatandaşların sabah saatlerinden itibaren sınır boyuna gitmesine sebep oldu. Yapılan şakada, Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici'nin, Suriye'nin Kamışlı kenti makamlarıyla yaptıkları görüşme sonucunda Nusaybin ile Kamışlı'yı birbirinden ayıran dikenli telleri kaldırdıkları, bu sabah itibariyle de mayın temizleme çalışmalarına başladıkları ve Transit Sınır Kapısı'nın açılacağı belirtildi. Haberde Kaymakam Gemici, Garnizon Komutanı Piyade Yarbay Haluk Ertuğrul, İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Mustafa Gezer, İlçe Emniyet Müdürü Fehmi Kocadağ ve Demokratik Toplum Partisi (DTP) İlçe Başkanı Hamit Toka ile birlikte yaptıkları toplantı sonucunda gece yarısı itibariyle dikenli tellerin DTP ve AK Parti İlçe Gençlik Kolları üyeleri tarafından 'Hepimiz Kardeşiz' türküsü eşliğinde temizlenmeye başladığı yazıldı. Haberin giriş kısmını okuduktan sonra son bölümü okumadan sınırdan geçişleri görmek için sınır kapısına gittiğini belirten Nusaybinli Ahmet Genç, "Sınır tellerinin yerinde olduğunu görünce haberin 1 Nisan şakası olduğunu yeni anladım. Gerçekten çok iyi bir şakaydı" dedi.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 14:57:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
fıkret ediş IP: 78.187.14.xxx Tarih : 1.04.2008 15:24:25

gerçekten de şaka ancak bu kadar olur benCE.Ama sıtecı arkadaşlarımız çok abrtmıoş bu şaka olayını galiba.Çünkü gerçekten de halkımız böyle bır şeyı istıyor. yanı gerçekten de hepımız kardeşız bu ülkede.Teller gereksdız bır sey bence. çok konuştum galıba. tüm nusaybın halkına hayırlı günler dılerim.