5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

10 bin abone icraya verilecek

Türkiye Elektrik Kurumu Dağıtım Anonim Şirketi (TEDAŞ), enerji parasını ödeyemeyen 10 bine yakın aboneyi icraya vermeye hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yıl tahakkuk ve tahsilat işlemleri özelleştirilen TEDAŞ'a ait 140 bin aboneden, kaçak ve kayıpların azaltılması amacıyla başlatılan çalışmalar kapsamında 9 bin mekanik elektrik tüketim sayacı dijital sayaçlarla çevrildi. TEDAŞ, 200 YTL'nin üzerinde ödemesi biriken aboneleri de icraya verme kararı aldı.

Bu arada sayaç değişimiyle birlikte özlü ve tartılar kanununa göre tek tek muayeneden geçirilen eski mekanik sayaçların bir yıllık zamana yayılmasından dolayı ödemesi biriken abonelere TEDAŞ Mardin Müessese Müdürlüğü tarafından bir yıllık enerji tüketim faturalarının taksitlendirilmesi kararı alındı. Mardin TEDAŞ Müessese Müdürü İbrahim Şengül, borçları bulunan abonelere kolaylık amacıyla gerekli taksitlendirmenin yapılacağını söyledi.

TEDAŞ'ta bununla ilgili genelge doğrultusunda kurum menfaatleri suiistimal edilmeden takside bağlanması için vatandaşların kurumdan alacakları başvuru dilekçesine kimlik fotokopilerini iliştirerek, borcun tutarına göre takside bağlanacağını anlatan Şengül, "Bu kolaylığa rağmen maalesef borcunu ödemeyen 10 bin dolayında abone var. Bu borçlu aboneler kuruma gerekli ödeme başvurusu yapmamaları halinde haklarında düzenlenecek belgelerle birlikte hukuki süreç başlatılacaktır. Abone sahiplerinin mağdur olmaması ve haklarında gerekli icra takibinin başlatılmaması için sağlanan ödeme kolaylığından yararlanmalarını umut ediyorum" dedi.

TEDAŞ'ın, borçlu 10 bin aboneden 12 milyon YTL'nin üzerinde alacağının olduğu tahmin ediliyor. Tahakkuk ve tahsilatın hızlandırılması bakımından abonelere uzun vadeye yayılacak borçtan yararlanmaları için önlerinde son bir haftalık sürenin olduğu belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2007 Perşembe 17:15:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?