5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

10 okulda eğitim durdu

MARDİN'DE MEMURUN İŞ BIRAKMA EYLEMİ

Türkiye genelinde memurun iş bırakma eylemi Mardin'de davul-zurna eşliğinde gerçekleştirildi. Eğitim-Sen Şube Başkanı Doğan Anğay ilde 10 okulda eğitim ve öğretimin durduğunu söyledi.

Eğitim-Sen Mardin Şubesi binası önünde bir araya gelen KESK üyesi yaklaşık bin memur, "Toplu sözleşme ve grev hakkı için yoksulluk sefalet ve talana dur demek için, bilimsel ve anadilde eğitim hakkı için, eşitlik, özgürlük, adalet ve barış için, insanca yaşam ve demokratik Türkiye için alanlardayız" yazılı pankart ve bayraklarla Karayolları Alanı'na kadar yürüdü. Meydanda toplanan KESK üyeleri halaylar çekti. Burada konuşan Şube Başkanı Anğay, "KESK üyeleri olarak Türkiye genelinde iş bırakma eylemine Mardin olarak destek veriyoruz. Mardin'de şu an olarak bize gelen bilgilere göre kent merkezinde 10 okulda eğitim ve öğretim durmuştur" dedi.

Davul-zurna eşliğinde yapılan iş bırakma eylemi olaysız bir şekilde sona erdi. Öte yandan Kızıltepe, Nusaybin, Derik ve Mazıdağı ilçelerinde de iş bırakma eylemi gerçekleştirildiği öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2009 Çarşamba 18:07:05
Güncelleme :25 Kasım 2009 Çarşamba 20:43:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?