6
Mayıs
2024
Pazertesi
MARDİN

118 köye, geri dönüş sağlandı

Mardin Valisi M.Temel Koçaklar, son iki yıl içinde 118 köy ile 68 mezraya dönüş sağlandığını söyledi. Köye Dönüş Projesi kapsamında, 20 aileye Ceylanpınar Üretme Çiftliği'nden alınan 9'ar koyun ile bir koçun dağıtılması amacıyla Mardin Orman Fidanlık Müdürlüğü Tesisleri'nde tören düzenlendi. Vali Koçaklar törende, geçmişte yaşanan kötü günlerin artık geridekaldığını anımsatarak, terör nedeniyle zarar gören ve köylerinden ayrılmak zorunda kalan vatandaşlara geri dönüş izni verildiğini belirtti.

Köylerin boşalmasıyla hayvancılığın da yok olma noktasına geldiğini ifade eden Koçaklar, huzur ve güvenin sağlanmasıyla 12 bin kişinin yeniden topraklarıyla buluştuğunu bildirdi. Koçaklar, ''Son iki yıl içinde 118 köy ve 68 mezramıza vatandaşımızın geri dönüşünü sağladık. Vatandaşımızı yalnız bırakmadık. Evleri yıkılanlara inşaat malzemesi verdik.

Köylerin altyapısını da hızla onarıyoruz'' dedi. Köye dönüş yapan vatandaşların refah düzeyini yükseltmek amacıyla son iki yıl içinde 477 aileye 718 milyar lira değerinde 3490 koç ve koyun dağıtıldığını da anlatan Koçaklar, şöyle konuştu: ''Terör vatandaşımızı yerinden, toprağından ayırdığı gibi hayvancılığa da darbe vurmuştu. Sağlanan huzurlu ortamıyla köylerine dönen vatandaşlarımızın gelir düzeylerini artırmayı hedefledik ve ailelere bölge şartlarına uyumlu koyun ve koç dağıttık.

Vatandaşlarımızdan bu hayvanlara iyi bakmalarını istiyoruz. Bunları kesmeyin. Bu cins koyun ve koçları çoğaltmanızı istiyorum. Köyünüze kim gelirse gelsin sakın ağalık yapıp kesmeyin. Biz sizden bunları artırmanızı istiyoruz.'' Törene, Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, Jandarma Komutanı Albay Yavuz Çiçek de katıldı.

Yayın Tarihi : 25 Nisan 2003 Cuma 14:40:57
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 16:16:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?