5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

15 yıl sonra özgürlüğüne kavuştu

Habur Sınır Kapısı üzerinden Kuzey Irak'a Amerikan yükü (JP8) taşırken 15 ay önce Musul'da Amerikan askerleri tarafından gözaltına alınan Burhan Şakar, ailesine kavuşmanın sevincini yaşadı.

Mardin Havaalanı'nda annesi Kania Şakar, kardeşleri ve akrabaları tarafından zılgıtlarla karşılanan Şırnaklı şoför Burhan Şakar, suçsuz yere cezaevine girdikten sonra tekrar özgürlüğüne kavuşmakla en mutlu gününü yaşadığını söyledi. Ailesinin geçimini sağlamak için Irak'a yük taşıdığını belirten Şakar, Amerikan askerlerinin her şeyden korktukları için şüphelendikleri herkesi gözaltına aldıklarını ve Irak cezaevlerinde tutuklu olanların haricinde kendisi gibi sadece 45 bin insanın gözaltında tutulduğu bilgisini aldığını kaydetti. Kendisiyle ilk günden beri Bağdat Büyükelçiliği ilgilendiği için işkence yapılmadığını anlatan Şakar, "Büyükelçilik suçsuz olduğumu bildiği için benim serbest bırakılmam için çok uğraştı. Allah'a şükürler olsun bu sefer de özgürlüğüme kavuştum. Benim gibi yine suçsuz yere tutuklanan 3 Türk şoförü daha vardı kaldığım yerde" dedi.

Serbest bırakılan şoförü karşılamaya gelen dayısı Lokman Geçgel de, en mutlu günlerini yaşadıklarını söyleyerek, "Yeğenimin serbest bırakılması için çok uğraştık. Ailesi perişan duruma düşmüştü. Kendisi 10 çocuklu ailenin tek erkek çocuğu olduğu için aile fertlerinin hepsini etkiliyordu. Bugün en mutlu günümüz. Onun serbest bırakılmasında emeği geçen eski Dışişleri Bakanı ve şu anki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül başta olmak üzere Şırnak Milletvekili Veli Seyda ve Bağdat Büyükelçiliği çalışanlarına teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yeğeninin sollama yaptığı gerekçesiyle yaklaşık 1.5 yıldan beri gözaltında tutulmasının kabul edilecek hiçbir yanının olmadığını ifade eden Geçgel, başta ABD olmak üzere şoförün yükünü taşıdığı petrol şirketi ve nakliyeci firmaya tazminat davası açacaklarını sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2007 Salı 13:28:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?