7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

2007'de Mardin'e 500 bin turist geldi

Tarihi ve mimari yapısıyla "sit alanı" ilan edilen, UNESCO'nun Dünya kültür Mirası listesine girmesi amacıyla birçok çalışma başlatılan Mardin, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. 

Tarihi ve kültürel zenginliği ile dünyanın turizm merkezi haline gelen Mardin'de son yıllarda artan turist sayısı, Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın yüzünü güldürdü. Vali Mehmet Kılıçlar, son 3 yıl içinde başlattıkları restorasyon çalışmaları ile birlikte tarihi kentin adeta yerli ve yabancı turist akınına uğradığını söyledi. Vali Kılıçlar, valilik olarak kentin tanıtımı için turizm ağırlıklı bütün fuarlara katıldıklarını, kenti tanıtıcı uluslar arası sempozyumların düzenlendiğini ve bugüne kadar ayrı ayrı dillerde olmak üzere 100 bine yakın broşür ve CD dağıtıldığını söyledi. 13- 17 Nisan tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek Mardin Haftası için çalışmaları sürdürdüklerini belirten Vali Kılıçlar, tarihi kenti tanıtabildikleri kadar turist sayısının da o derece artacağını ifade etti. Daha çok yabancı turistin Mardin'i ziyaret etmesini sağlamak için öncelikle Mardin'in yurt dışında anlatılması gerektiğini söyleyen Kılıçlar, bu anlamda başta turizm yatırımcıları olmak üzere herkese görev düştüğünü söyledi. 

Turistlerin en çok gezdiği yerler arasında antik kent Dara, Deyrulzafaran Manastırı, Kasımiye Medresesi ve Mardin Müzesi'nin yer aldığını anlatan Vali Kılıçlar, "Mardin'i dünya kültürünün başkenti ilan ediyoruz. Çünkü kültürün doğuşu Mezopotamya'dır. Mardin'de Mezopotamya'nın incisidir, Türkiye'nin misafir odasıdır. Mardinliler, turistleri, turist gözüyle değil misafir gözüyle bakıp karşılıyor" dedi. 

2007 yılında tarihi kenti 500 bin üzerinde turistin ziyaret ettiğini hatırlatan Vali Kılıçlar, bu turistleri tarihi kentte konaklamak için yatırım yapan müteşebbislere teşekkür ederek inşaatı devam eden otellerin açılması ile birlikte turist sayısının artacağına inandığını söyledi. 7 bin yıllık tarihi kent Mardin, kültürel yapısı ve mimari dokusu ile gondolları ile meşhur İtalya'nın Venedik ve kutsal Kudüs kentinden sonra dünyanın üçüncü "sit alanı" içinde yer alıyor.

.
Yayın Tarihi : 23 Mart 2008 Pazar 13:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
acar kızıltepe IP: 88.252.17.xxx Tarih : 25.03.2008 14:08:11

Bu gerçekler ört bas edilmeden aydınlığa çıkarılması tabikı biz mardin halkını çok sevindiriyor. İnşallah bizimde bu konuda faydamız olacağına inanıyorum.azım sanacak bir sayı değil gelen turist sayısı özellıkle de dizi filmlerin çekiminde fazla yöreye halkına sahip çıkmalarını istiyorum bir radyo televizyon öğrencisi olarak