7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

21 ilin kadın platformu Mardin'de toplandı...

Mardin Kadın Platformu, 21 ilden gelen 500 kadının katılımıyla yapılan "Demokratik ve Barışçıl Bir Dünya İçin Kadın Katliamlarına ve Her Türlü Şiddete Hayır" adlı miting için ev sahipliği yaptı.

Mardin, Diyarbakır, Batman, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Adıyaman, Gaziantep, Van, Hakkari, Elazığ, Malatya, Bitlis, İzmir. Ankara, İstanbul, Mersin, Adana ve Antalya'dan otobüslerle gelen bölge kadın platformuna bağlı 500 kadın, saat 13.00 sıralarında Mardin Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı.

Polisin kuş uçurmadığı miting alanında Mardin Kadın Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında, kadınlara uygulanan şiddet kınandı. Mitingin ardından tüm katılımcılar, çarşı güzergahı üzerinde yürüyerek yol boyunca sloganlar attılar. 200 metrelik yürüyüş boyunca sık sık ekip otosundan anonslarla uyarılan kadınlar, pazar yerine kadar götürülüp burada hazır bekletilen toplu taşıma araçlarına bindirildiler.
Mardin polisinin alarmda olduğu mitingde, ilk kez gaz maskeli Çevik Kuvvet polisi görev aldı.

Dağılım sırasında ise zaman zaman arbede yaşanmasına rağmen gösterici kadınlar olay çıkarmadan geldikleri otobüslerle şehirden ayrıldılar.

MARDİN (İHA)
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2003 Cumartesi 00:00:30
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 16:13:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?