7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

22 ev kızı bilgisayar öğrendi

Mardin'in Nusaybin ilçesinde Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM) bilgisayar kursunu tamamlayan 22 ev kızına yapılan törenle sertifika verdi.

Nusaybin ÇATOM binasında yapılan bilgisayar sertifikası törenine, Nusaybin Kaymakamı Yücel Gemici, Emniyet Müdürü Süleyman Şahin, Milli Eğitim Müdürü İzzettin Aydın, Halk Eğitim Müdürü Necmettin Al ve ÇATOM Sorumlusu Medine Samuk katıldı.

Törende kısa bir konuşma yapan Kaymakam Gemici, çocukların okuması için Kaymakamlık olarak imkanları dahilinde hiçbir destekten kaçınmadıklarını belirterek, "Kız çocukların okutulması sebebiyle ülke genelinde başlatılan çeşitli projeler devam ediyor. Bizler de özellikle kız çocuklarımızı eğitime kazandırmak için öğrencilerimize ve ailelerine maddi, manevi her türlü desteği sağlıyoruz. Kızlarımızın eğitimlerini, teknoloji çağından geri kalmamak için bilgisayar sertifikasıyla devam ettirmeleri bizleri ayrıca memnun ediyor" dedi.

ÇATOM Sorumlusu Medine Samuk, 22 ev kızının bilgisayar sertifikası almaya hak kazandığını, devam eden kursta ise 42 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi. Tören, bilgisayar sertifikalarının sahiplerine dağıtılmasıyla sona erdi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 12:34:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?