5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

2500 kişi meslek sahibi olacak

Mardin Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü bünyesinde 46 dalda meslek edindirme kursu açılacağı bildirildi.


Halk Eğitim Merkezi, 2007-2008 eğitim ve öğretim yılında sadece il merkezinde 46 kurs açarak 2 bin 500 kişiyi meslek sahibi yapacak. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Şeyhmus Sümer, halk eğitiminin bir lüks değil ihtiyaç olduğunu ifade ederek, "Halkımızın eğitim ihtiyaçlarını belirlemek amacıyla yıl içerisinde yapılan alan çalışmalarına Eylül ayı içerisinde ağırlık verilerek, tüm yerleşim birimlerinde muhtar, belediye başkanları ve halkla görüşülerek kurs talepleri tespit edilmektedir. Bu talepler doğrultusunda kurs açılmaktadır. Halk Eğitim Merkezleri'nde açılan kurslar, meslek kursları ile sosyal ve kültürel kurslar olmak üzere iki ana başlık altındadır. 46 branşta 100'e yakın mesleki ile sosyal ve kültürel kurs açıldı. Bu sezon 2 bin 500'e yakın kişi, katıldıkları branşlarda kalifiye eleman olarak yetiştirecektir" dedi.


Halk Eğitim Merkezleri'nde çeşitli konferanslar düzenleyerek kursiyerlerin bilgi sahibi olmalarını hedeflediklerini belirten Sümer, "Ahşap oyma, bilgisayar, web tasarımı, bilgisayar bakım ve onarımı, ebru, eğitici anne, el nakışları, cam süsleme, seramik, takı, garsonluk, gümüş işlemeciliği, halıcılık, hazır giyim, kalorifer ateşçiliği, kuaförlük (epilasyon), kuaförlük (cilt bakımı), kuaförlük (manikür-pedikür), makine nakışları, mis sabunculuğu, otelcilik, turizm danışma elemanı, trikotaj, satranç, saz (bağlama-gitar), resim, folklor, İngilizce, tıp sekreterliği, sınav sorumluları yetiştirme olmak üzere toplam 46 dalda kurs için başvurularımızı almaya başladık. Bu konularda eğitim almak isteyen gençlerimizin, en kısa sürede müdürlüğümüze başvurması gerekiyor" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 15:46:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?