8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

3 yılda yapılanı 8 ayda yaptık!

MARDİN BELEDİYE BAŞKANI AYANOĞLU'NDAN 8 AYIN DEĞERLENDİRMESİ

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, ulusal ve yerel basın mensuplarına göreve geldiği 29 Mart seçimlerinden sonraki dönemi değerlendirdi.

Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, belediye hizmet binasını gezdirdikten sonra basın mensuplarıyla makam odasına geçerek 8 ayda yapılan hizmetler konusunda bilgi verdi.

Başkan Ayanoğlu diğer yönetimlerin üç yılda yaptığını kendilerinin sekiz ayda yaptıklarını söyledi. Hizmet binasında yaptıkları yeniliklerle belediyeye saygın bir imaj kazandırdıklarını bildiren Başkan Ayanoğlu, "Halkımıza daha etkin ve verimli hizmet verebilmek için öncelikle kendi evimizi düzene soktuk. Belediyedeki duvarları yıkarak halkla personel arasında iletişime şeffaflık kazandırdık. Belediyenin girişine parmak izini okuyan personel kontrol sistemini getirdik. Daha verimli olmaları için personelimize yönelik hizmetiçi kurslar düzenledik. Belediyenin asansörlerini, tabelalarını değiştirdik. Belediyeye çoktandır hakkettiği saygın ve ciddi bir görünüm kazandırdık" dedi.

 

8 AYDA 2,5 MİLYON PARKE TAŞI DÖŞEDİK

Diğer yönetimlerin üç yılda yaptığı işleri 8 ayda yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Ayanoğlu, "Sekiz ay içinde başta gecekondu mahallelerinde olmak üzere 2,5 milyon parke taşı döşedik. 10 kilometre uzunluğunda kanal çalışması yaptık. Orta refüjleri çimlendirdik. Heyelan tehlikesi taşıyan beş noktada beş duvar ördük. Biri uluslararası olmak üzere iki önemli sempozyuma imza attık. Mardin şehiriçi duraklarının tamamını yeniledik" diye konuştu.

Mardin tarihinin en büyük çevre yatırımı olan Katı Atık Tesisleri'ni ihale aşamasına getirdiklerini ifade eden Başkan Ayanoğlu, "Katı Atık Tesisleri ile Mardin'in çöp sorunu tarihe karışacak. Hayvan Barınağı ihalesini de yaptık. Böylece başıboş hayvan sorunu da köklü bir çözüme kavuşacak" şeklinde konuştu.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ MARDİN'İN TEK KURTULUŞ YOLUDUR

Başkan Ayanoğlu, Mardin Valiliği ile sürdürdükleri Kentsel Dönüşüm Projesi'nin Mardin'in tek kurtuluş yolu olduğunu kaydetti. Proje bittiğinde Mardin'e gelecek turist sayısında büyük artışlar olacağını söyleyen Başkan Ayanoğlu, "Mardin'e 5 milyon turistin gelmesi, 5 bin yatak kapasiteli otellerin kurulması ile Mardin ekonomisi kurtulacak. Çok yakında 1. Cadde'nin restorasyonuna başlıyoruz. Kazılar olacak, inşaat görüntüleri olacak ama sonuç herkes için hayırlı olacaktır. Halkımızın restorasyon sırasında

sabırlı olmalarını ve bizlere destek vermelerini istiyoruz" ifadelerini kullandı.

TOKİ'nin Mardin'de yapılacak olan bin 440 konutu için 14 Ocak'ta ihaleye çıkacağını ifade eden Ayanoğlu, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında evleri yıkılacak olan vatandaşların mağdur edilmeyeceğini vurguladı. Başkan Ayanoğlu, belediye işçilerinin 26 trilyon (26 milyon TL) alacakları olduğunu bildirerek, "Şu anda işçi kardeşlerimize düzenli olarak 1 milyar (Bin TL) ödeme yapıyoruz. İşçi alacakları için de Mardin Defterdarlığı ile ortak bir proje üzerinde çalışıyoruz. İnşaallah onların sorunlarını da

halledeceğiz" diye devam etti.

 

OTOGAR, OTOPARK VE İÇME SUYU YENİLEME PROJELERİ TAMAMLANDI

Eski Mardin İçme Suyu Şebekesi Yenileme Projesi'nin çizimini tamamladıklarını söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, şunları belirtti:

"1952 yılında döşenen borular artık tamamen çürümüş durumda. Bu yüzden ekiplerimiz arızalara yetişemiyor. İçme suyu şebekesi yenilendiğinde bu problemlerin tamamı ortadan kalkacak. Proje kapsamında 400 kilometre uzunluğunda boru döşenecek ve 'Scala' yöntemiyle suyun kalitesi artırılacak."

Mardin Belediye Başkanı Ayanoğlu, otopark, otogar inşaatları için proje çizimlerinin tamamlandığını ve 2010 yılı içinde inşaata başlanacağını söyledi.

MARDİN BELEDİYE BAŞKANI AYANOĞLU'NDAN 8 AYIN DEĞERLENDİRMESİ
MARDİN BELEDİYE BAŞKANI AYANOĞLU'NDAN 8 AYIN DEĞERLENDİRMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2010 Perşembe 13:49:02
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 16:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?