5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

30 Ağustos'a hazırlanıyorlar

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Diyarbakır Ortadoğu Koleji'nin Bilge köyü çocukları için hazırladığı ortak proje ile çocuklar çeşitli gösterilere hazırlanıyor.

Proje kapsamında milli sporcu Nuri Batır tarafından kurulan spor kompleksinde jimnastik, atletizm ve yüzme dersleri gören Bilge köyünün yetim çocukları öğrendikleri spor dallarını dünyaya göstermek için uluslararası gösteri turnuvasına hazırlanıyor. Bilge köyünde milli sporcu Nuri Batır eşliğinde eğitimlerini sürdüren yetim çocuklar 30 Ağustos zafer bayramı için Mardin'de büyük bir gösteriye hazırlanıyor. Ardından Ankara'da hünerlerini gösterecek olan Bilge köyü çocukları daha sonra yurt dışında çeşitli ülkelerde barış gösterileri adı altında çeşitli jimnastik ve spor gösterileri düzenleyecek.

Milli Sporcu Nuri Batır, yaz boyunca yetim çocukların acılarını dindirmek için onlara vizyon yüklemeyi hedeflediğini belirterek "Bu çocuklarımız güzel hareketleri ile Türkiye'de barışı getirdiği gibi dünyada da barışı getirecek çocuklardır. Şu an 30 Ağustos zafer bayramı için bir etkinlik düzenliyoruz. Bilge köyü barış çiçekleri olarak ülkemizde okul açılışında Mardin, Diyarbakır Ankara ve yurt dışında çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Burada öğrendikleri jimnastik gösterilerini dünyanın bir çok ülkesinde barış gösterileri adı altında dünya insanlarına sunacağız" dedi.

Bilge köyü barış çiçeği sporcusu olan ve anne ve babasını kaybeden 12 yaşındaki M. Nur Çelebi, köyde öğrendikleri jimnastik, atletizm ve yüzme dersleri sayesinde olayı yavaş yavaş unutmaya çalıştığını belirtti. 30 Ağustos'ta Mardin'de gösteri yapacaklarını anlatan Çelebi, şöyle konuştu: "Ankara'da bu gösterilerimizi sürdüreceğiz. Ama benim için en büyük heyecan Barış çiçekleri adı altında yurt dışında dünya çocuklarına bu gösterilerimizi yapacağız. Artık çocukların anne ve babaları ölmesin. Barış ve kardeşlik istiyorum."

Bilge köyünde yaşanan dramın ardından geriye kalan 62 yetim çocuğa olayı unutturmak için bu tür etkinliklere yöneldiklerini belirten Gençlik ve Spor Şube Müdürü Mehmet Fidan, milli sporcu Nuri Batır eşliğinde köyde kurulan spor kompleksinde jimnastik, atletizm ve yüzme dersleri verildiğini söyledi. Yaklaşık iki aydır bu çocukları eğittiklerini ifade eden Fidan, şöyle konuştu: "Gençlik ve Spor Müdürlüğü olarak her türlü desteği vermekteyiz. Geçen hafta Batman'da düzenlenen GAP spor şenlikleri kapsamında Bilge köyü çocukları turnuvada 7.'nci oldu. Turnuvaya bir hafta kala hazırlanmamıza rağmen 15 takım arasında 7.'nci olmamız bizim için büyük bir başarı. Bu çocuklara olayı unutturmak için en uygun yöntem sportif faaliyetlerdir. Burada eğitimlerini tamamladıktan sonra Mardin, Ankara ve yurt dışında öğrendiklerini bütün dünyaya barış gösterileri adı altında gösterecekler."

ÇOCUKLAR YAŞADIKLARI ACIYI UNUTUYOR
Bilge Köyü Muhtarı Abdurrahman Çelebi de, katliamın ardından yetim kalan çocuklar için köyde kurulan spor kompleksi sayesinde çocukların psikolojisinde yavaş yavaş bir düzelme kaydedildiğini belirtti. Geride kalan 62 yetim çocuğun bu spor kompleksinde her gün eğitim gördüğünü anlatan Bilge Köyü Muhtarı Abdurrahman Çelebi, şunları söyledi: "Milli sporcumuz Nuri Batır artık bizden biri oldu. Köyde kurduğu çadırda yatıp kalkıyor. Bu çocuklara eğitim veriyor. Yüzme dersleri derken şimdi de jimnastik ve
atletizm dersleri veriyor. Onları yurt içi ve yurt dışı turnuvalara hazırlıyor. Yaşadıkları acıyı unutturdu. Artık çocukların yüzü gülmeye başladı"
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2009 Pazar 16:16:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?