8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

300 öğrenciye ücretsiz SBS kursu

MARDİN'DE FAKİR ÖĞRECİLERE ÜCRETSİZ SBS HAZIRLIK KURSLARI VERİLİYOR

Mardin Okumayı Sevdirme ve Yaygınlaştırma Derneği dersaneye gidemeyen bin 300 fakir öğrenciye Sosyal Destel Programı (SODES) kapsamında hafta sonları ücretsiz Seviye Belirleme Sınavı (SBS) hazırlık kursları veriyor.

Mardin Okumayı Sevdirme ve Yaygınlaştırma Derneği Proje Koordinatörü Bulent Eser, MOSDER'e bağlı 7 adet okuma salonunda yaklaşık bin 300 öğrenciye ücretsiz SBS hazırlık kursları verdiklerini söyledi. Mardin merkezde 2 adet okuma salonu olmak üzere Mazıdağı, Yeşilli, Ömerli, Savur ve Dargeçit ilçelerinde okuma salonlarında öğrencilere eğitim yanında sosyal aktivitiler düzenlediklerini ifade eden Eser, "Sömestr tatilinde öğrencilerimize hızlandırılmış SBS hazırlık çalışmaları yapıldı. Ayrıca okuma salonlarında eğitim gören öğrencilerin ailelerini ziyaret ediyoruz. Velilere çeşitli seminerler veriyoruz. Hayatlarında hiç Mardin'i görmeyen veya köyden hiç çıkmayan öğrencilere geziler düzenliyoruz. Bir taraftan öğrencilerimizi eğitirken bir taraftan da onlara sosyal aktiviteler düzenleyerek ufuklarını açıyoruz. Onları topluma faydalı olarak yetiştiriyoruz" dedi.

Okuma salonlarına kendi isteği ile katılan Furkan Aslan, "Maddi imkansızlıklar yüzünden babam beni dersaneye gönderemedi. Okuma salonları sayesinde ücretsiz olarak SBS'ye hazırlanıyorum. Öğretmenlerim sayesinde derslerim çok iyi geçiyor. Okuma salonunda kendimi evimde gibi hissediyorum" diye konuştu.

MARDİN'DE FAKİR ÖĞRECİLERE ÜCRETSİZ SBS HAZIRLIK KURSLARI VERİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2010 Çarşamba 17:47:01
Güncelleme :10 Şubat 2010 Çarşamba 23:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?