8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

300 yataklı hastane müjdesi

Mardin'in Yenişehir semtinde hizmet veren 150 yataklı Devlet Hastanesi binasının yetersiz kalması üzerine AK Parti İl Başkanı Lokman Sinanoğlu, 300 yataklı yeni bir hastane binası yapmak için çalışmalara başladıklarını söyledi.


AK Parti Mardin İl Başkanı Lokman Sinanoğlu, AK Parti iktidarının ilde yaptığı çalışmalar hakkında partililere bilgi verdi. Sinanoğlu, eğitim ve sağlık başta olmak üzere birçok alanda devrim niteliğinde düzenlemeler yaptıklarını kaydetti. Mardin'de 150 yataklı hastane binasında yetersiz sağlık hizmetleri nedeniyle sorun yaşamamak için fizibilite çalışmalarına başladıklarını anlatan Sinanoğlu, "Mardin'deki Devlet Hastanesi'nde komşu il ve ilçelerden yoğun bir şekilde hasta kabulüne gidildiği için bölge hastanesi konumundaydı. Sağlık Bakanlığı'yla yaptığımız görüşmeler sonucunda 300 yataklı bir hastane yapma sözünü aldık. Hastane binasının nerede yapılacağı konusunda kesin bir yer üzerinde karar kılınmamışsa da işlemlerin kolaylaştırılması için şu anki hastane bahçesinde ek bina olarak yapılması gündeme geldi" dedi.

Ayrıca Midyat ve Nusaybin ilçelerinde de 200 yataklı hastane inşaatlarının devam ettiğini anlatan Lokman Sinanoğlu, tarihi kentte sağlık kurumlarında yaptıkları düzenlemelerle 7'den 70'e herkesin hayır duasını aldıklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ağustos 2008 Cumartesi 15:55:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
KERİM IP: 85.106.230.xxx Tarih : 10.08.2008 15:12:37

nusaybinde hastane inşaatı falan görmüyoruz nerdedir acaba....nereden uyduruyorsunuz..genellikle midyat ve mardine yatırımlar yapılıyor diğer şehirler üvey kardeş müamelesi görüyo..