7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

4 yaşındaki kızı kene ısırdı

Midyat ilçesi Beyazsu piknik alanında 4 yaşındaki bir kız çocuğunu kene ısırdı.

Midyat Şenköy beldesinde, piknik yapmak için Beyazsu'ya giden Akçay ailesinin 4 yaşındaki kızı Hediye'yi kene ısırdı. Keneyi baba Mehmet Akçay (30) çıkardı. Keneyi çıkaran Mehmet Akçay, "Piknik yapmak için ailemle beraber Beyazsu'ya gittik. Kızımın bağırtısı ile kulağının arkasında keneyi gördüm. Elimle çıkardıktan sonra her ihtimale karşı hastaneye geldik" dedi.

Bu arada küçük kız çocuğu Midyat Devlet Hastanesi acil servisinde tedavi altına alındı. Devlet Hastanesi Acil Servisi Doktoru Nejat Aslan tarafından hasta muayene edildi.

Dr. Aslan, kene vakası için gerekli müdahalenin yapılmasının ardından 10 gün gözetim altında bulundurularak hastaneye kontrollere getirilmesini istedi. Hastanın bulantı, kusma, ateş gibi hallerde de ailenin hastane ile irtibat halinde olması istendi. Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi görülmeyen Hediye Akçay, sağlık kontrolüne getirilmesi şartıyla taburcu edildi.

.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2008 Pazar 11:51:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
skyylark IP: 85.98.246.xxx Tarih : 4.06.2008 18:45:04

öncelikle bölgemiz de yaptığınız çalışmalardan dolayı teşekkür ederim fakat bu haberle ilgili küçük bir düzeltme yapmak istiyorum bahsedilen olay beyaz suda değil kendi evinin bahçesinde meydana geldi umarım gerekli tedbirler alınır