5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

48 engelliye işitme cihazı

Starkey İşitme Vakfı'nın başlattığı "Türkiye'de İşitmeyen Kalmasın" kampanyası kapsamında, Mardinli 48 engelli işitme cihazına kavuşacak.


Starkey İşitme Vakfı teknik ekipleri tarafından muayeneleri yapılan 48 işitme engelli, Mehmet Emin Örnek Eğitim ve Sağlık Yardım Vakfı tarafından işitme cihazı takılmak üzere Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nde görevli 3 personelin gözetiminde İstanbul'a gitti. İşitme engellilerin gidiş-geliş uçak biletleri Mardin Çimento Fabrikası Genel Müdürlüğü tarafından karşılanırken, engellilere Mardin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 100 YTL'lik harçlık verildi.


Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar, Starkey temsilcilerinin bir süre önce Mardin'e gelerek doğuştan işitme engelli 40 çocuğa işitme cihazı taktıklarını belirterek, "Starkey aracılığıyla İstanbul Mehmet Emin Örnek Eğitim ve Sağlık Yardım Vakfı tarafından 48 işitme engelliye cihaz takılacaktır. Gönderdiğimiz işitme engellilerin İstanbul'da kalacakları süre içinde konaklama, taşıma ve yemekleri İstanbul Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacaktır. İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı'na, Starkey yöneticilerine ve Mehmet Emin Örnek Eğitim ve Sağlık Yardım Vakfı başkan ve üyeleri ile 48 vatandaşımızın dünyalarına ışık tutan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2007 Çarşamba 15:50:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
adil okay IP: 85.106.230.xxx Tarih : 6.10.2007 11:00:18

ne mutluki ülkemizde fakire yoksula engelliye yanlızsınız denilmiyor,bu demektirki ülkemizi ve bizleri ferah günlerin beklediği görünüyor bu organizasyonda yer alan bütün sosyal hizmetler müd.çalışanlarına,starkey işitme vakfına,sosyal yardımlaşmaya,valimize,ve çimento fabrikası yetkililerine.bu bayram arifelerinde alah onların yardımlarını eksik bırakmadıkları için.alah mükafatlarını versin ve hayırlarını kabul eylesin.savurdan adil okay