2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

5 ayaklı buzağı hayrete düşürdü

YENİ DOĞAN 5 AYAKLI BUZAĞI GÖRENLERİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ

Mardin'in Derik ilçesine bağlı Pirinçli köyünde yeni doğan bir buzağı, 5 ayaklı yapısıyla görenleri şaşırttı.

Pirinçli köyünde Hıdır Öten isimli vatandaşa ait bir inek, önceki gün 5 ayaklı ve bazı iç organları sırtından dışarı çıkmış bir buzağı doğurdu. Hayvan sahibi Hıdır Öten apar topar yavru buzağı alıp ilçe merkezinde bulunan Dünya Hayvan Hastalıkları Veteriner Kliniği'ne getirdi. Veteriner Hekim M. Sıddık Er tarafından muayene edilen buzağının sırtından dışarı çıkmış olan iç organlarını yerlerine koyup başarılı bir şekilde ameliyatı gerçekleştirildi. Görenleri hayrete düşüren 5 ayaklı buzağının sağlık

durumunun iyi olduğunu ifade eden Veteriner Hekim M.Sıddık Er, "Yavru Anomanisi dediğimiz bu tür doğumlar genellikle yavru hayvanların sağlıklı olmadığı, bu tür hastalıkların nadiren görülebiliyor. Bu hastalık bütün hayvanlarda ve insanlarda da görülebilir. Şu anda yeni doğan bu yavru buzağının hayati tehlikesi devam etmektedir" dedi.

Hayvan Sahibi Hıdır Öten, çok şaşırdığını belirterek, "Yıllardır hayvancılıkla uğraşıyorum, ben böyle bir olayı ne duydum nede gördüm. Ne diyeceğimi bilemiyorum çok şaşırdım" diye konuştu.

YENİ DOĞAN 5 AYAKLI BUZAĞI GÖRENLERİ HAYRETE DÜŞÜRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2011 Pazar 14:41:04
Güncelleme :6 Şubat 2011 Pazar 14:48:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?