4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

500 kimsesiz miniğe Valilik koruması

Mardin’de 500’e yakın kimsesiz ve barınmaya muhtaç çocuğun kaldığı yetiştirme ve çocuk esirgeme yurtlarının bütün ihtiyaçlarının İl Özel İdare bütçesinden karşılanma kararı alındı.

Mardin Valisi M. Temel Koçaklar, 2005 yılı itibariyle yetiştirme ve çocuk esirgeme yurtlarında kalan çocukların yaşam standartlarının yükseltilmesi için gerekli bütün ihtiyaçların tespit edildiğini ve İl Özel İdare bütçesinden karşılanacağını söyledi.

Vali Koçaklar, hayırsever kurumlardan ve iş adamlarından da destek alındığını belirterek, "İl meclis toplantısında, meclis üyeleriyle aldığımız kararla, yurtlarımızda kalan bütün çocuklarımızın ihtiyaçları, Bakanlık’tan gelecek ödemeyi beklemeksizin İl Özel İdare bütçesinden karşılanacak. Toplumumuzun kanayan yarası olan sahipsiz, kimsesiz ve barınmaya muhtaç çocuklarımızın en iyi şekilde yetiştirilmesi için Valilik olarak her türlü imkanı seferber ediyoruz. Çocuk esirgeme yurdu için hayır kurumu ve iş adamlarından da destek geliyor. Yurdun su ihtiyacını karşılamak için Amerika’dan bir hayır kurumu su kuyusu açtıracak. Önümüzdeki günlerde ’İstikbal’ de, yurdun bütün yataklarını değiştirecek. Hayırsever insanların yurtlarımıza sahip çıkması çok güzel bir örnektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2005 Pazartesi 17:07:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?