5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

60 polis kan verdi

KIZILAY'A KAN BAĞIŞI

Mardin'in Midyat ilçesi Emniyet Müdürlüğü'ndeki personel, Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Bölgede kan vermenin çok az olduğu bir dönemde Diyarbakır Kızılay kan merkezinden gelen ekip hummalı bir çalışma ile emniyet teşkilatında görevli polislerden ve çalışan gazetecilerden kan aldı. Midyat Emniyet Müdürlüğü'ne gelen Kızılay Diyarbakır Kan Merkezi personeli, kan vermenin yararları konusunda bilgi vermesinin ardından, başta Emniyet Müdürü Özer Tanrıverdi olmak üzere Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yazlak, emniyet amirleri, başkomiserler, polis memurları ve ilçede görev yapan gazetecilerden kan aldı.

Midyat Emniyet Müdürlüğü'nde görevli yaklaşık 60 polis kan verdi. Diyarbakır Kızılay Kan Merkezi görevlisi Doktor Orçun Törer, "Toplanan kan üniteleri, toplama aracı ile Diyarbakır'daki merkeze götürülecek. Bütün sağlıklı bireylerin kan vermesi gerektiğini belirten Törer, "Bir gün hepimize kan lazım olabilir. Bu sebeple tüm vatandaşları kan vermeye çağırıyoruz. Sağlıklı her bireyin kan vermesi kendi sağlığı açısından da çok önemlidir" dedi.

Midyat'ta Emniyet Müdürlüğü'nde kan toplamak için özel bir oda tahsis edildi. Kan toplama aracında 5 kişilik personel görev yaptı. Kan veren polislere daha sonra Kızılay sodası ve bisküvi verildi.

KIZILAY'A KAN BAĞIŞI
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2009 Cuma 09:40:00
Güncelleme :11 Aralık 2009 Cuma 12:08:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?