5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

60 yaşlıya yemek verildi

Mardin Huzurevi Yaptırma, Yaşatma ve Yaşlıları Koruma Derneği Başkanı Faika Hamidi ve dernek üyeleri 60 yaşlıya yemek verdi.

Yemeğe Vali Hasan Duruer ve AK Parti Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey de katıldı.

De Rido kebap salonunda düzenlenen etkinlikte konuşan Huzurevi Yaptırma, Yaşatma ve Yaşlıları Koruma Derneği Başkanı Faika Hamidi, yıl içinde 30 yaşlıya nakit ve gıda yardımı yaptıklarını belirterek, Yaşlılar Haftası'nda yaşlılarla bir arada yemek yiyerek, onları unutmadıklarını hatırlatmak istediklerini söyledi. Dernek üyelerinin katkılarıyla yaşlılara yılda ikişer kez para yardımı yaptıklarını, bazı yaşlılara beyaz eşya aldıklarını söyleyen Hamidi, "Yaşlılar Haftası'nda yaşlılarımızın yanında olmak istedik. İmkanlarımız ölçüsünde maddi durumu iyi olmayan yaşlılarımıza desteğimizi sürdüreceğiz" dedi.

Mardin Milletvekili Gönül Bekin Şahkulubey de Yaşlılar Haftası nedeniyle verilen yemeğe katıldı. Yaşlılarla tek tek ilgilenen Şahkulubey, yaşlılara çiçek verdi. Yaşlılara verilen yemeğe katılan Mardin Valisi Hasan Duruer, yaşlıların sorunlarını dinledi. Yaşlılarla birlikte yemek yiyen Vali Duruer yaşlılara çeşitli hediyeler verdi. Vali Duruer, maydanoz, roka ve nane satarak geçimini sağlayan 75 yaşındaki Abdülmecit Mangan ve 70 yaşındaki Şemse Aksoy'a hediyelerini verirken ellerini öptü. Duruer, "Türk toplumunu ayakta tutan gelenek ve göreneklerine olan bağlılığıdır. Bunda yaşlılarımızın rolü büyüktür. Çünkü onlar geçmiş ile gelecek arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılarımızın hayatını kolaylaştırmak, yaşamlarını rahat bir şekilde sürdürmelerini sağlamak, bizlerin ve gençlerin öncelikli görevleri arasında olmalıdır" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 22:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?