2
Mayıs
2024
Perşembe
MARDİN

7 ay sonra Mardin'e döndü

MARDİN'DEN LİBYA'YA GİDENLER DÖNMEYE BAŞLADI

Libya'ya 7 ay önce çalışmaya giden İsmail Hakkı Doğan, Mardin'deki ailesine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Hemşire olan eşinin tayini nedeniyle Mardin'in Ortaköy beldesine yerleşen Adanalı İsmail Hakkı Doğan, 7 ay Libya'da çalıştığını belirterek, "Herkeste endişe, korku ve panik var. Kimse yarın ne olacağını bilemiyor. Libya'da Türkler dışında yabancı insanlar da Türkiye'den medet umuyor. Herkes orada bir şekilde Türkiye'den medet umuyorlar" dedi.

Çalıştığı şantiyedeki Libyalı şoförlerin şantiyeyi yağmaladığını ve araçları ateşe verdiğini anlatan Doğan, "Bunu yapmalarının sebeplerinde şirketin onlara para vermemesiydi. Bizim şirkette olan olaylar Bingazi'deki muhaliflerin yaptığı ayaklanmadan farklıydı. Kendi çabamızla şantiyeden kaçtık, havalimanına geldik. Havalimanında güvenliğimizi askerler sağladı. Akşam sıralarında çatışma sesleri geldi. Muhalif grup askerleri etkisiz hale getirmişlerdi. Muhalifler havaalanına girince herkeste bir panik

oldu. Muhalifler bize 'sizin güvenliğinizi biz sağlayacağız bizden korkmayın' dediler. Bizi bir hangara götürdüler ve arkamızda bavullarımızı getirdiler, bize ambulans ve yiyecek içecek getirdiler. Bizi bu hangardan alıp daha sonra büyük bir stada götürdüler. Burada Türkler ve muhalifler bir maç yaptı. Bizim oradaki tek endişemiz vatana ne zaman döneceğimizdi. Bizi sürekli güvenli bölgelerde sakladılar, biz orada sadece Kaddafi'den korkuyorduk. Onlara saldırırsa bize de ateş edilebilirdi. Bizimle gelen

yabancılar da vardı. Yabancılar da Türkiye'yi kurtarıcı olarak görüyorlardı. Orada Kaddafi'nin askerleri Çatlı ve Sudanlıydı. Muhalifler gördükleri yerde bunları öldürüyorlardı" diye konuştu.

İsmail Hakkı Doğan'ın annesi de, "Oğlum sağ salim döndü. Allaha şükürler olsun. Bir haftadır çok zor günler geçirdik. Allah kalanlara yardım etsin. Allah'ım herkesi sevindirsin. Gelinimin kardeşleri oradalar. Onlar daha gelmedi. İnşallah onlar da sağ salim gelir" dedi.

İsmail Hakkı Doğan'ın hemşire eşi Mehtap Doğan da, "Zor günler yaşadık. İki gün hiç konuşamadık. İnternetten baktığımda Orhangazi gemisinde ismini göremedim. Bu beni çok tedirgin etti. Ertesi gün eşim aradı ve ilk gemiyle geldiğini söyleyince çok mutlu olmuştum. Bir an önce kardeşlerimin de gelmesi için dua ediyoruz. Kardeşlerimin de yola çıktıklarını duydum. İnşallah onlar da dönerler. Kardeşlerimi de en kısa zamanda aramızda görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

MARDİN'DEN LİBYA'YA GİDENLER DÖNMEYE BAŞLADI
MARDİN'DEN LİBYA'YA GİDENLER DÖNMEYE BAŞLADI
MARDİN'DEN LİBYA'YA GİDENLER DÖNMEYE BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Şubat 2011 Cumartesi 10:10:01
Güncelleme :2 Mart 2011 Çarşamba 01:02:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?