5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

7 Milyon Euro için katlanın

Mardin Valiliği ile Mardin Belediyesi'nin ortak çalışmaları sonucu Mardin'e kazandırılan 7 Milyon Euro hibeyi alabilmek için röleve çalışması yapmak üzere dört gün boyunca birinci caddenin trafiğe kapatılacağı açıklandı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Mardin belediye başkanı Av. M. Beşir Ayanoğlu şunları söyledi: “Bu hibe bizim için çok önemli. Maalesef hibe programına göre caddeyi trafiğe kapatma zamanı bayram arifesine denk geldi. Bu çalışmayı bayram sonrası yapsaydık 7 Milyon Euro gibi müthiş bir hibeyi alamayacaktık. Hibeden gelen paranın tamamı birinci cadde için harcanacak. Halkımızdan ve özellikle de birinci cadde esnafından anlayış bekliyoruz. Her şey Mardin için.” dedi.
‘Birinci Cadde Restore Ediliyor’

Birinci caddeye yapılacak yatırımla ticari hayatın büyük bir ivmeyle artacağını ifade eden Ayanoğlu, açıklamalarına şöyle devam etti: “Bu çalışmayla birlikte Mardin’de ekonomik hayat canlanacak. Birinci cadde aslına uygun bir şekilde restore edilecek. Betonarme binaların tamamı yıkılacak. Bu çalışmanın sonucunda Mardin’e milyonlarca turist bekliyoruz. Beş milyon turist hedefliyoruz ve bu hedefe ulaştığımız takdirde ticaret canlanacak. Kazanan yine Mardin ve Mardinli esnaflarımız olacak. Tekrar tekrar ifade ediyorum, Mardinlilerden anlayış bekliyoruz.” dedi.

Burak ERDEM / MARDİN
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2009 Perşembe 11:06:42
Güncelleme :20 Eylül 2009 Pazar 02:22:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?