29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

700 yıllık camii'nin restorasyon çalışmalı devam ediyor

13. yüzyıl Artuklular dönemine ait Latifiye Camii restorasyonunu üstlenen Mardinli hayırsever iş adamı Münir Çağlar, restorasyonu yakından takip etmek için camiye adeta kamp kurdu. İş adamı, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından sürdürülen restorasyon çalışmalarını bir haftadan beri Mardin’de kalarak adım adım takip ediyor.

İstanbul ve Bursa’da kurduğu fabrikalarla Sovyetler Birliği ve Avrupa ülkelerine ayakkabı ihracatı yapan Mardinli iş adamı Münir Çağlar, 700 yıllık Latifiye Camii’nin restorasyonu için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadığını söyledi. Ismarladığı özel kesme taşlarla ve Türkiye’nin birçok bölgesinden getirdiği taş ustalarıyla usulüne uygun gerçekleştirilen restorasyon sayesinde, caminin eski görünümüne kavuşmak üzere olduğunu belirten iş adamı Çağlar, "Benim için restorasyonun erken değil, aslına uygun bir şekilde yapılması önemli. Caminin restorasyon çalışmaları için hiçbir fedakarlıktan kaçmıyorum" şeklinde konuştu.

Kesme ve işlemeli taşların tanesinin yaklaşık 50 milyon liraya mal olduğu restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Mardin Valisi M. Temel Koçaklar, hayırsever iş adamı Çağlar’ın tarihi değerlere sahip çıkmasının anlamlı olduğunu söyleyerek, "Münir Çağlar, Mardin’e olan özlemini, hasretini buralarda hayrat hizmetlerinde bulunarak yansıtıyor" dedi.

mardin
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2004 Perşembe 14:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?