5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

8 günde 35 yangın

8 günde 35 yangın olayına müdahale eden Mardin Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte artan yangınlara karşı vatandaşları uyardı

Mardin Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Haziran ayı içerisinde; anız, ot ile ev ve araç yangınları başta olmak üzere 8 günde toplam 35 yangını söndürmeyi başardı.

Yaz aylarının itfaiyeciler için önemli bir dönem olduğunu belirten İtfaiye Müdürü Mustafa Varol, "Bizler tehlikenin farkında olduğumuz için önlemlerimizi aldık. Özellikle bu noktada vatandaşlarımız daha dikkatli olmalı. Yaz aylarında vatandaşlarımız tehlike yaşamaması için çatı altlarında yanıcı madde bulundurmamalı. Özellikle piknik alanlarında yakılan ateşin tamamen söndürülmesi, sigara izmaritlerinin yere atılmaması için halkın daha duyarlı olmasını gerekir" dedi.

Varol, yaz aylarının başlamasıyla yangın sayısında büyük artışlar yaşandığına dikkat çekerek vatandaşlardan yangın olaylarına karşı daha hassas olmalarını istedi. Varol, "Sekiz gün içinde 1 ev, 1 araç olmak üzere toplam 35 yangına müdahale ederek söz konusu yangınları kısa sürede söndürmeyi başardık ve Haziran ayı içerisinde iki intihar vakasına da müdahale ettik. 4 araç ve 28 personelle Mardin halkına hizmet ediyoruz. Halkımızı yangın olaylarına karşı daha duyarlı olmaya çağırıyorum. İsteyen herkese müdürlüğümüze başvurması durumunda yangınla ilgili bilgi ve dokümanları sağlayabiliriz. 4 araç ve 28 personelle 24 dört saat halkımızın hizmetindeyiz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 11:08:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?