8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

80 yaşında, köyüne okul yaptırıyor

Midyat ilçesi Yayvantepe köyünde ikamet eden 80 yaşındaki İbrahim Özgüney doğup büyüdüğü köye 12 derslikli okul yaptırıyor.

Okul için Mardin Valiliği makamında yapılan protokol törenine Vali Mehmet Kılıçlar, Vali Yardımcısı Yavuz Selim Süzer, Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal ve hayırsever İbrahim Özgüney katıldı.

Protokol imza töreninde bir konuşma yapan Vali Mehmet Kılıçlar, " 'Kendi adına okul yap ismini ver' kampanyasına iştirak eden Midyat eşraflarından İbrahim Özgüney gerçekten beni çok mutlu etti. Kendisi Midyat Yayvantepe köyünde doğmuş ve burada çocuklarını okutmuştur. Burada kim cehalete karşı iyi bir mücadele verirse mekanı cennettir, kim okul yaparsa Allah razı olsun derim" dedi.

Okulu yaptıracak olan İbrahim Özgüney ise, "Okul yaptırmak cami yaptırmak kadar hayırlı bir iştir. Ben bu okulda çocuklarımı okuttum şu anda okulda bir sınıfta kalabalık bir öğrenci kitlesi okuyor. Onlara modern bir okul yapmak sözünü verdik" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 14:29:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
izzet aras IP: 85.102.165.xxx Tarih : 22.11.2008 11:17:18

mardın halkı okadarkı düşünceli işte canı gonulden tebrık edıyoum allah razı olsun sızden cok hayırlı bı mekan yapıyosunuz ..hayırlı olsun şimdiden