7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

80'lik nine rapor peşinde koşuyor

Mardin'de yatalak hasta olduğu halde, bakıma muhtaç ve özürlülere verilen yardımdan yararlanması için gerekli sağlık raporunu alamayan yaşlı bir kadın yetkililerin yardımını bekliyor.

Mardin'in Savur ilçesine bağlı İçören köyünde oturan ve 8 yıl önce eşini, 4 yıl önce de iki oğlunu kaybeden Hatice Özen (80), komşularının yardımlarıyla yaşam savaşı veriyor. Bakıma muhtaç ve özürlülere verilen yardımdan yararlanmak için hastane kapılarında dolaştığını söyleyen Hatice Nine, komşularının yardımı ile geldiği hastanede yetkililerden yardım istedi.

2006 yılında yaşlılık maaşı için Mardin Devlet Hastanesi'ne müracaat eden Hatice Özen'in, yüzde 50 heyet raporu aldığını anlatan komşusu Selim Demir, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından bakıma muhtaç özürlülere verilen yardımdan yararlanmak için, son iki yıla ait heyet raporu gerektiğinden yaşlı kadının, Şubat 2008 tarihinde ikinci kez heyet raporuna baş vurduğunu belirtti.

2006 yılında verilen yüzde 50'lik heyet raporunun, şimdi durumu daha kötü olmasına rağmen yüzde 40'lık orana düşürülmesine tepki gösteren Hatice Nine ise, "5 kez rapor için hastaneye gidip geliyorum. Mardin Devlet Hastanesi'ne geldim. Beni Midyat Devlet Hastanesi'ne gönderdiler. Oradan verilecek rapor doğrultusunda bu sefer beni Diyarbakır'a sevk etmek istediler. Oğlum bütün mal varlığını beni tedavi ettirmek için sattı. Artık dayanacak gücüm kalmadı. Devletin verdiği yardımlardan yararlanmak için yatalak olduğum halde beni hastane kapılarında dolaştırıyorlar. Bu konuda yetkililerden ve valimizden yardımlarını bekliyorum" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 17:25:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?