5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

9. TÜRSAB Turizm Sempozyumu

Mardin'in Midyat ilçesinde yarın turizme yeni açılımlar getirmek, yaşanılan sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek amacıyla 9. TÜRSAB Kültür Turizmi Sempozyumu düzenlenecek.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) GAP Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Fikret Murat Tural, yaptığı açıklamada, "Birliğimiz bünyesinde faaliyet göstermekte olan TÜRSAB Kültür Turizmi Komitesince, genel olarak ülkemizin kültür turizmine yeni açılımlar getirmek, özel olarak da gerçekleştirildiği bölgenin bu alandaki potansiyelini, yaşanılan sorunları ve çözüm önerilerini görüşmek amacıyla düzenlenmektedir.

TÜRSAB Kültür Turizmi Sempozyumlarımız bugüne kadar İstanbul, Kapadokya, Kuşadası, Kastamonu, Şanlıurfa, Tarsus, Van ve İzmir'de gerçekleştirilmiştir. Bu bağlamda, Birliğimizce kültür varlıklarına ve kültür turizmine verilen önem kapsamında, 18 Mardin Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenleyeceğimiz Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kültür Buluşması II. TÜRSAB Kültür Turizmi Sempozyumu etkinliğimize ilgili tüm seyahat acenteleri katılacak "dedi.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, TÜRSAB Gaziantep BYK Başkanı Fikret Murat Tural, Mardin Sinema Derneği Başkanı Münevver Hellün Fırat, Selçuk Üniversitesi Turizm Meslek Yüksek Okulu Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Karaman'ın katılacağı sempozyuma Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel konuşmacı olarak katılacak.

Yarın saat 14.00'te Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenecek sempozyumun ardından TÜRSAB Başkanı Ulusoy ve beraberindekiler, pazar günü Midyat'ta Estel Grand Oteli'nin açılışına katılacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 12:59:35
Güncelleme :18 Nisan 2009 Cumartesi 13:02:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?