5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

A4 patlayıcı ele geçirildi

Mardin'de el bombaları ve patlayıcı maddelerle yakalanan DTP'li belediye meclis üyesi A.K.'nin yer göstermeleri sonucunda 685 gram A4 patlayıcı madde daha bulundu.

Mardin Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 15.12.2009 günü Kızıltepe İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne yapılan ihbarla ilgili başlatılan çalışmalar neticesinde, A.K. isimli şahıs, elinde bulunan poşet içerisinde 3 adet el bombası, bir kilo 734 gram ağırlığında A4 olduğu değerlendirilen plastik patlayıcı madde, 2 adet elektrikli fünye ile birlikte yakalanarak gözaltına alındı, olayla bağlantısı olduğu tespit edilen DTP'li Yeşilalan Belediye Meclis üyesi H.B. ile Mardin Belediye Meclis üyesi N.K. isimli şahıslar ise yapılan çalışmalar neticesinde, aynı gün il merkezinde yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan H.B., N.K. ve A.K. isimli şahıslar, 19.12.2009 günü çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanarak Mardin E tipi kapalı cezaevine kondu.

Açıklamada ayrıca konu ile ilgili olarak devam eden çalışmalar neticesinde "Yasa dışı PKK/Kongra-gel terör örgütü mensuplarının Mardin kırsalında kullanmış oldukları 2 adet sığınak" ile ilgili şahsın yer göstermesi sonucu il kırsal alanında bulunan 2 adet sığınakta yapılan aramalar neticesinde yaklaşık 685 gram ağırlığında A-4 olduğu değerlendirilen el yapımı patlayıcı madde ile yaşam malzemeleri bulunduğu kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 14:33:04
Güncelleme :22 Aralık 2009 Salı 09:47:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?