5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

ABD destekli sinema eğitimi

ABD State University of New York at Fredonia ve İstanbul Atlantik film tarafından ortak yürütülen proje kapsamında film yönetmeni olmak isteyen gençlere eğitim veriliyor.

Türkiye'de 6 ilde yürütülen proje çerçevesinde Mardin'de de geleceğin yönetmen adaylarının eğitimine başlandı. Her ilde 12 lise öğrencisine verilecek eğitim sonrası genç yönetmenler kendi filmlerini çekebilecek.

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın desteğiyle geçtiğimiz Temmuz ayında başlayan projenin öğrencilere tanıtılmasının ardından projenin gerçekleştirileceği iller olan Konya, Sivas, Mardin, Antakya, Artvin ve Edirne'den toplam bin öğrenci kendi filmini çekmek için başvuruda bulunmuştu. Elemeler sonunda her ilden 12 genç seçildi. Mardin'de yapılan elemeler sonunda seçilen 12 şanslı öğrencinin eğitimlerine Mardin Belediyesi toplantı salonunda başlandı. Mardin'deki eğitimlerin 15 Şubat akşamına kadar, hafta içi 17.00-22.00 saatleri arası, hafta sonu 13.00-19.00 saatleri arası devam edeceği bildirildi. Eğitimci Nefin Dinç, proje kapsamında eğitimlerin her şehirde ayrı ayrı verildiğini, eğitimlere Edirne'den başlandığını ve Şubat ayı ortasına kadar her şehirde eğitimlerin birinci devresinin tamamlamış olacağını belirterek şunları söyledi:

"Eğitimleri Reha Erdem, Can Ulkay, Umut Aral, Seyfi Teoman, Fatih Kızılgök veriyor. Proje ile öğrenciler, konulu film ve belgesel film türleri, senaryo yazımı, kamera, ses, ışık ve montaj teknikleri konularında eğitiliyor. Proje sonucunda öğrenciler kısa filmler çekecek, öğrencilerin bir kısmı eğitimlerine Amerika Birleşik Devletleri'nde devam edecek. Öğrenci filmleri Amerika ve Türkiye'de film festivallerinde gösterime girecek."

iha
Yayın Tarihi : 10 Şubat 2009 Salı 12:33:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?