4
Mayıs
2024
Cumartesi
MARDİN

ABD'li vakıftan, el sanatları kursu

ABD’de bulunan Anatolian Artisans Vakfı’na üye 2 bayan, Mardin’de Çok Amaçlı Toplum Merkezi’nde (ÇATOM) el sanatları kursu veriyor.

Merkezi Amerika’da bulunan Anatolian Artisans Vakfı üyesi Judith Bird ve Chris Martens, ÇATOM’da üretilen el işlerinin kalitesini arttırmak amacıyla kurs vermeye başladı.

1 hafta süren kursa Ömerli, Dargeçit, Evren, Saraçoğlu, Kızıltepe, Nusaybin ve merkez ÇATOM’dan toplam 11 bayan katıldı. ÇATOM’larda üretilen ürünlerin çok güzel olduğunu belirten Judith Bird ve Chris Martens, "Burada çalışan bayanların emeklerinin karşılığını alabilmeleri için ürettikleri el sanatlarının kalitesini arttırmalarına dönük fikirlerimizi sunuyoruz. Beraber el sanatlarını icra ediyoruz. ABD pazarında bu ürünlerin pay bulmasını sağlamaya çalışacağız. O zaman, hem el sanatlarının kalitesi artar hem de çalışan kadınların emeklerinin karşılığını almaları sağlanır" dediler.

Mardin ÇATOM sorumlusu Seylan Mungan ise, kursiyerlerin vakıf üyeleriyle uyum içinde çalıştıklarını ifade ederek, ürünlerin ABD’de pazar bulmasının sevindirici olacağını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Mart 2005 Perşembe 13:13:25
Güncelleme :14 Nisan 2005 Perşembe 16:14:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?