5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Acılı baba oğlunun katillerini istiyor

Nusaybin ilçesine bağlı Yolindi köyünde yaşayan Alaeddin Kılıç, 2006 yılının Temmuz ayında komşu köye düğüne giden ve sonrasında köye yakın bir arazide cesedi bulunan 16 yaşındaki oğlu Zeki Kılıç'ın katillerinin bulunması için yardım bekliyor.


15 aydır yüreğindeki acının dinmediğini söyleyen acılı baba, 7 çocuklu ailenin beşinci çocuğu olan Zeki Kılıç'ın katillerinin bulunmasını istiyor. Olay gününü anlatan baba Kılıç, "Yaşadığımız Yolindi köyüne komşu Günebakan köyünden bize düğün davetiyesi geldi. Davete icap etmek için bende oğlum Zeki'yi gönderdim. Düğün sonrası oğlum eve gelmeyince, aynı sınıfta okudukları Günebakan köyündeki arkadaşlarında kaldığını düşündük. Sabah kalktığımızda oğlumun düğüne gittiği köye yakın bir arazide ölmüş olduğu haberini aldık" dedi.


Ölüm haberi üzerine komşu köye gittiklerini belirten baba Kılıç, oğlunun öldürüldükten sonra cesedinin köye yakın bir araziye atıldığını söyledi. Kılıç, "Yapılan olay yeri inceleme ve otopsi raporlarına göre oğlumun pantolon kemeri, cebinde bulunmuş. Aldığımız Adli Tıp raporunda ise önce başına sert bir cisimle vurulmuş daha sonra da iple boğulmuş. Hiç kimseyle alıp veremediğimiz veya bir kavgamız yoktu. Biz kimseye karışmazdık kimse de bize karışmazdı. 16 yaşındaki hayat dolu bir gence nasıl kıydılar hala aklım almıyor. Adaletin biran önce yerine gelmesini istiyorum" diye konuştu.


Yüreğindeki acının oğlunun katili veya katillerinin bulunmasıyla biraz olsun dineceğini söyleyen Kılıç, "Aile olarak çok mağdur duruma düştük. Avukatım aracılığıyla Cumhurbaşkanı, Başbakan, Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ve insan hakları derneklerine mektup yazıp yardım isteyeceğim" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2007 Cuma 16:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?