5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Açılım zıkkımını açıklayamadılar!

DTP EŞBAŞKANI EMİNE AYNA MARDİN'DE

DTP Eşbaşkanı Mardin Milletvekili Emine Ayna, Diyarbakır'da çıkan olaylarda yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Aydın Erdem'in Kızıltepe'deki taziye çadırını ziyaret etti.

DTP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, DTP Mardin İl Başkanı Davut Bozan ve çok sayıda il ve ilçe belediye başkanıyla birlikte Dicle Üniversitesi Matematik Bölümü 2. sınıf öğrencisi Aydın Erdem (23) için Kızıltepe Cumhuriyet mahallesindeki taziye çadırını ziyaret eden DTP Eşbaşkanı Emine Ayna, olaylarda yaşamını yitiren Aydın Erdem'in babası Mahmut Erdem ve annesi Melise Erdem'e başsağlığı dileklerinde bulunarak taziyelerini dile getirdi. Bir süre Melise Aydın'a sarılarak acısını paylaşan Emine Ayna daha sonra taziye çadırına geçerek dua etti. Burada bulunan kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Emine Ayna, "Aydın'ı tanıyordum. Aylardır açılım açılım diyorlar, bir türlü bu açılım zıkkımının ne olduğunu açıklayamadılar. AK Parti'nin açılım dediği şey insanları demokratik haklarıyla ilgili taleplerini dile getirmek için sokağa dökmektir. AK Parti'nin açılımdan anladığı şey partileri kapatmak, gencecik insanları öldürmek" şeklinde konuştu.

Konuşması sırasında ezan sesinin duyulması üzerine müsaade isteyerek konuşmasına ara veren Ayna, konuşmasını tamamladıktan sonra kendisini alkışlayanları da uyararak "Lütfen alkışlamayın" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2009 Perşembe 18:12:01
Güncelleme :10 Aralık 2009 Perşembe 18:23:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Emel evin IP: 88.239.48.xxx Tarih : 20.12.2009 01:58:51

DAHA HAYATININ BAHARINDA ÖLÜME GÖNDERİLDİ PEKİ BUNUN SUCU KİM....?    BİRAN ÖNCE BARIŞ OLSUN  DAHA KİMSELER ÖLMESİN