5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Açılımın en iyi örneği Mardin

DEMOKRATİK AÇILIMDA MARDİN ÖRNEĞİ

Meclis Genel Kurulu'nda demokratik açılım görüşmelerinin ardından AK Parti'nin aldığı kararla ülke genelinde açılımı anlatmak için Mardin'e gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Mardin'de partililerle biraraya geldi.

Eker, Grand-Yay Oteli'nde AK Parti Mardin İl Teşkilatı'nın düzenlediği genişletilmiş il danışma toplantısında partililere hitap etti.

Hükümetin başlattığı Türkiye'deki demokratikleşme süreciyle ilgili olarak partililere bilgi veren Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, "Türkiye'nin 81 ilinde AK Parti'nin açılım toplantıları yapıldı. Demokratikleşme süreci ile ilgili teşkilatlarımızı bilgilendiriyoruz. Mardin birçok etnik unsurun, bir çok dilin, farklı düşüncelerin birarada yaşadığı aslında çok önemli bir merkezdir. Demokratik açılımın büyük bir örneğidir. Mardin'deki bu farklılıkların bir zenginlik olduğunu biliyoruz. Şehirdeki farklı unsurların her biri bu dağları, bu ovaları daha verimli hale getirmek için ayrı bir lezzet, ayrı bir çiçek, ayrı bir güzelliktir. Bunları bu şekilde değerlendiriyoruz. Dolayısıyla kardeşlik ve barış bu toprakların ruhunda, mayasında, taşında toprağında zaten vardı. İnsanında da var. Fakat Türkiye'nin sistemindeki aksaklıklardan dolayı bize göre demokratikleşme, sivilleşme yeteri kadar gelişmedi. Şimdi farklı bir anlayışla, yeni bir anlayışla barış ve kardeşlik projesi inşa sürecindeyiz" dedi.

Türkiye'nin iç meselelerini çözme, iç barışı sağlama, evinin içini temizleme, vatandaşlar arasında sevgi bağlarını güçlendirme, vatandaşının devletle olan ilişkilerinde aidiyet bağlarını güçlendirmeyi hedeflediğine dikkat çeken Bakan Eker, "Bu proje sayesinde inanıyoruz ki iç barışı tesis ettiği ölçüde dünyada da barışı tesisi sağlamada etkili olacaktır. Bu da aslında tam manası ile yurtta sulh, cihanda sulh dediğimiz Gazi Mustafa Kemal'in vecizesine uygundur. Biz inanıyoruz ki Türkiye'nin sesli çoğunluğu bu projeyi destekliyor. Sessiz çoğunluk, bu projeyi benimsiyor. Onların desteği ile, onların duası ile, sevgisi ile bu süreç, milletimizin arzusu istikametinde, milletimizin hayrına gerçekleşecektir" diye konuştu.

İl Danışma Toplantısı'na Bakan Eker'in yanı sıra AK Parti Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey, Halit Demir, il başkanı Lokman Sinanoğlu, Belediye Başkanı Beşir Ayanoğlu, il yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2009 Pazartesi 10:01:04
Güncelleme :16 Kasım 2009 Pazartesi 10:16:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?