5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Adli yıl törenle açıldı

Mardin'in Midyat ilçesinde 2007-2008 Adli çalışma dönemi'nin başlaması dolayısıyla bir tören yapıldı.


Midyat Adliye Sarayı önündeki törene Atatürk Anıtına çelenk bırakılmasıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile yeni adli açılış töreni gerçekleşti.

Törene Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, Savcılar Burhanettin Öztürk, Mehmet Patlak, Hakimler Mustafa Dinçer Şentürk, Ercan Adalı, Fatma Öztürk, Kenan Türk, Kamil Yiğit, Mardin Barosuna üye avukatlar, M-Tipi Kapalı Ceza İnfaz kurumu çalışanları ve adliye personeli katıldı.

Yeni adli çalışma töreni daha sonra Adliye Sarayı'nda
yapılan kutlamayla devam etti. Adliye Sarayı'nda yapılan kutlamada bir konuşma yapan Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, çağdaş demokrasilerin en belirgin özelliği olan, hukukun üstünlüğünün ve hukuk güvencesinin sağlanması için iki temel unsurun bir arda gerçekleşmesinin gerekliliğini belirterek, "Bunların birincisi insan hak ve özgürlüklerin en geniş anlamda tanıyıp güvence altına alan, evrensel ilkelere uygun, toplum gereksinimlerine cevap veren iyi yasaların çıkarılmasıdır. İkincisi ise bunların doğru etkin bir biçimde ve zamanında uygulanmasıdır.

Bu iki temel unsurdan birinin veya her ikisinin bulunmadığı veya noksan olduğu bir ülkede, hukuk devleti ve hukukun üstünlüğü ilkesi varlığından, hak ve özgürlüklerin güvence altında bulunduğundan, bunların doğal sonucu olarak da sosyal barış ve huzurdan, teknik, ekonomik ve kültürel kalkınmadan söz edilemez" dedi.


Yılmaz daha sonra Midyat Adliyesi'nde yapılan çalışmalardan, ÜYAP ulusal yargı ağı projesi, kapalı cezaevinde yapılan yenilikler, Midyat Adliyesi'ne bağlı olan Dargeçit, Gercüş ve İdil Adliye Sarayları'nın onarım, bakımları ve çalışmaları hakkında çeşitli bilgiler verdi. Mardin Barosu adına da bir konuşma yapan Avukat Mehmet Veysi Seven, yeni adli çalışma yılının hayırlı olması dileklerinde bulundu. 2007-2008 adli çalışma dönemi daha sonra Adliye Sarayı salonunda verilen bir kokteyl ile devam etti.

İha
Yayın Tarihi : 6 Eylül 2007 Perşembe 15:25:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?