29
Nisan
2024
Pazertesi
MARDİN

Afgan heyeti GAP turunda

GAP Bölgesi’nde gezi ve incelmelerde bulunmak üzere Afgan Tarım Bakanlığı’nda görevli üst düzey yetkililerden oluşan 30 kişilik heyet Mardin’e geldi.

Güneydoğu Anadolu Kalkınma Projesi’ni (GAP) yerinde incelemek üzere Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır’dan sonra Mardin’e gelen Afgan heyeti, Vali M. Temel Koçaklar’ı makamında ziyaret etti. Heyet başkanı Afganistan Tarım Bakanlığı Genel Müdürü Muhammed Nanab ve 30 kişilik üst düzey yetkili, Mardin tarihini anlatan sinevizyon gösterisini izledi. Afgan Tarım Bakanlığı Genel Müdürü Muhammed Nanab, ziyaretlerinin amacının Türkiye’deki tarım ve sanayi alanında uygulanan teknolojiden yararlanmak olduğunu belirterek, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ni kapsayan GAP’ın bir dünya harikası olduğunu söyledi. Nanap, Şanlıurfa , Diyarbakır, Gaziantep ve Mardin’deki gezi ve incelemelerin çok olumlu geçtiğini, GAP’ta üretilen ürünleri kendi ülkelerinde de üretmek istediklerini belirtti.

Mardin Valisi Temel Koçaklar ise, dünyanın 7 harika projelerinden bir tanesi olan GAP’ın bütün dünyanın ilgisini çektiğini hatırlatarak, GAP bittiğinde bütün Güneydoğu Anadolu Bölgesi tamamı sulu tarıma geçeceğini belirtti. 12 bin yıldır Mardin’de dinler arası hoşgörünün aynı çatı altında bir arada yaşadığını ifade eden Koçaklar, "Yezidiler, Süryaniler ve Müslümanlar aynı topraklar içinde birlikte yaşamayı bilmişlerdir. Mardin Ovası’nda yılda 200 bin ton buğday 60 bin ton pamuk üretimi gerçekleştirilmektedir. Her zaman Afgan kardeşlerimiz ile birlikte çalışmaya hazırız" diye konuştu.

MARDİN (İHA) -
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2004 Cuma 11:47:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?