8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Ağaçları talan ettiler

MARDİN'DE AĞAÇ KATLİAMI

Mardin ile Kızıltepe ilçesi arasındaki 25 kilometrelik yolun her iki yakasında boylu boyunca dikilen ağaçlar, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce adeta katledildi.

İl Çevre ve Orman Müdürü Fahrettin Ay, Mardin ile Kızıltepe ilçesi arasındaki 25 kilometrelik yolun her iki yakasına boylu boyunca muhtelif ağaç dikimi gerçekleştirdiklerini söyledi. Ancak, daha sonra kimliği belirsiz kişi veya kişilerin musallat olduğu ağaçların bir bir kırılıp parçalandığını ifade Ay, bu acımasızlığı yapanların insan olamayacağını savundu.

Yeşil bir çevre için ekipleri ile gece-gündüz demeden çabaladıklarını vurgulayan Çevre ve Orman Müdürü Ay, "Diktiğimiz ağaçlara mı yanalım, yoksa gösterdiğimiz emeğe mi yanalım? Milli servetin talan edilmesine göz yumanlar vebal taşıdığını ve bu vebalin altında ezileceklerini unutmasınlar. Ağaç tıpkı insan gibi şefkat ve sevgi ister. Bu sevgi yerine saldıranların hiç mi acıma duygusu yok? Diktiğimiz ağaçların büyük bir bölümü adeta yağmalanmış ve talan edilmiştir. Bu bir vicdan işidir. Bu kimliği belirsiz kişi veya kişilerin bulunması için de Mardin kamuoyuna büyük görevler düşmektedir. Mardin-Kızıltepe arasındaki çift yönlü yolun her iki yakasına diktiğimiz ağaçları araç sürücülerinin görmemeleri mümkün değildir. Acımasızca ağaçları katledenlere en azından bundan böyle duyarsız kalınmamasını önemle rica ediyorum" dedi.

Bir aydan fazla zamana yayılan ağaç dikiminin yapıldığı Mardin ile Kızıltepe arasındaki bölünmüş yolun her iki yakasındaki ağaçların talan edilmesi ardından suç duyurusunda bulunacaklarını da bildiren Çevre ve Orman Müdürlüğü yetkilileri bu saldırıyı gerçekleştiren kişilerin bulunup adli makamlara sevki içinde gerekli çabayı göstereceklerini kaydettiler.

MARDİN'DE AĞAÇ KATLİAMI
MARDİN'DE AĞAÇ KATLİAMI
İHA
Yayın Tarihi : 24 Mayıs 2010 Pazartesi 15:02:02
Güncelleme :29 Mayıs 2010 Cumartesi 01:41:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ayhan Baykan IP: 88.226.2.xxx Tarih : 29.05.2010 22:23:48

Burda böyle... Para getirmeyecek şeye ellerini sürmezler!!! Yeşil rengi de hiç sevmezler!!!