5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Ağar, Mardin'den barış mesajı verdi

Ağar: "(Arınç'ın Ak Parti mitingine katılması) teamüle uygun değil"


Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Mehmet Ağar, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın AK Parti mitingine katılmasının teamüle uygun olmadığını söyledi.

Ağar, Mardin'de partisince düzenlenecek miting öncesinde Kabala beldesine geçerek, belediyenin yeni hizmet binasının açılışını yaptı.

Mehmet Ağar, burada yaptığı konuşmada, Belediye Başkanı Şakir Nuhoğlu'nun yaptığı hizmetlerle Kabala'nın ilçe olma yolunda ilerlediğini ifade etti. Ağar, "Kabala'nın ilçe olması da bize nasip olacak inşallah" dedi.

DP'nin, insanların "birlik ve beraberlik içinde hizmet eden bir siyasi hareket olduğunu" anlatan Ağar, "Kimileri nifak, kavga, dövüşün peşine düşer, kimileri de hizmetin peşine düşer" diye konuştu.

İnsanların kendi doğdukları yerde doymaları gerektiğini ifade eden Ağar, milleti çatıştırmayacaklarını, siyaset yoluyla birleştireceklerini kaydetti. Ağar, "Bu topraklarda hiçbir çocuğun canının zayi olmadığı, hiçbir ananın gözyaşının akmadığı bir Türkiye'yi hep beraber inşa edeceğiz" dedi.

Ağar, bir gazetecinin, "TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın AK Parti'nin Kayseri'deki mitingine katılmasını nasıl değerlendirdiğini" sorması üzerine, şunları söyledi:

"Bunlar doğru değil, teamüle uygun değil. AKP her şeyden korkmaya başladı. Kuralsız bir demokrasi oldu. Bunlara dikkat etmek lazım.

Bazı siyasi partiler Türkiye'yi bölüyor. Bazıları da Cumhuriyet muhafızlığına soyunuyor. Dinin ve cumhuriyetin siyasetin muhafazasına ihtiyacı yok. Türkiye'nin bütün bu değerleri milletiyle paylaşacak bir Demokrat Parti'ye ihtiyaç var."


aa
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2007 Pazar 17:44:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?