8
Mayıs
2024
Çarşamba
MARDİN

Ahilik Haftası etkinlikleri sürüyor

Mardin'de 'Ahilik Kültürü Haftası' etkinlikleri, İl Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü'nün organizasyonu ve esnaf odaları temsilciliklerinin katkılarıyla gerçekleştirildi.

İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Musa Öztürk'ün başkanlığını yaptığı heyet, Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri çerçevesinde, Mardin'de faaliyet gösteren oda temsilcileriyle birlikte Kızıltepe ilçesine gelerek bir dizi ziyarette bulundu. Kızıltepe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav, Kızıltepe Şoförler ve Otomobilciler Derneği Başkanı Bedirhan Şahin ile Kızıltepe Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı İsa Tunç'la görüşen İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Öztürk, Ahilik Haftası etkinliklerini hafta boyunca sürdüreceklerini belirterek, "Ahilik Anadolu'da yaşayan Türklerin esnaf ve sanatkarlarının birliğini, çalışma esas ve usullerini belirleyen, sosyoekonomik bir kurumdur. Ahi kelimesi, 'Kardeşim' anlamındadır. Birçok anlam zenginliği olan 'Ahi' kelimesinin başka ne anlama geldiğini şöyle sıralayabiliriz. Ahilik; doğruluktur, kendini halka adamaktır, cömertliktir, tevazudur, alicenap ve alçakgönüllülüktür, merhamet ve ağışlamadır, hile yapmamaktır, inançlı olmaktır, kudreti varken suçluyu affedebilmektir. Kısacası ahilik, hoş görüdür, toplumumuzun inancıdır'' dedi.

Samimi bir havada gerçekleşen ziyaretler sırasında Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zeynettin Ayav, Ahilik kültürünün tanıtılması, esnaf odaları arasındaki dayanışma ve örgütlenmelerin gelecek kuşaklara aktarılması için herkese görev düştüğünü vurguladı.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2008 Perşembe 11:46:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?