5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Ahmet Türk Mardin'de

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Şırnak'ın Silopi ilçesindeki BOTAŞ tesislerinde bulunan kuyularda yapılan kazı çalışmalarından önce, kuyuların temizlenmeye çalışıldığı yönünde bazı iddialar olduğunu söyledi.

Seçim çalışmaları için Mardin'e gelen DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunan BOTAŞ tesislerindeki kuyularının daha önce temizlenmeye çalışıldığı iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunarak, "Bu coğrafyada işlenen faili meçhul cinayetler ortaya çıkarılmadır. Kürtler özgürce yaşamak istediği için mahkum ve hedef haline geldi. Görevli olan herkes yargılanmalıdır. Kemiklerin güvence altında olduğuna dair de şüphelerimiz vardır. Türkiye'nin şeffaflaşması isteniyorsa açılan kuyularla ilişkisi olan çete örgütlenmesini ortaya çıkarmalıdırlar. Ergenekon halen bilinmeyen bur muamma. Ergenekon'a belli boyutta müdahale edildi" dedi.

DTP Genel Başkanı Ahmet Türk, 1990'lı yıllarda öldürülen bazı kişilerin kuyulara atıldığı iddialarıyla ilgili olarak Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir süre önce sonlandırılan kazı çalışmalarına ilişkin soruları yanıtladı. Faili meçhul cinayetlerin ortaya çıkarılması konusunda kuyuların açılması gerektiğini dile getirdiklerini kaydeden Türk, "Aslında zaman içinde bazı ihbarlar da gelecek. Ancak Savcılığın bu kuyuları açıklamasından bir hafta sonra açmış olması orada bazı tartışmaları beraberinde getiriyor.

Keşke karar verilir verilmez bu kuyular açılmış olsaydı. İnanıyorum ki o zaman daha farklı bir sonuç çıkardı. 10 gün önce Savcılık bu kuyuları açacak derseniz, bu işi yapanlar veya bu çetenin devamı olanlar orayı temizleme yönünde bir çalışma içine girerler" şeklinde konuştu.

ERGENEKON SORUŞTURMASI BELLİ BOYUTTA YAPILIYOR

DTP Lideri Türk, Türkiye'nin çetelerden arındırılmasının önemine işaret ederek, Ergenekon zanlılarının ne kadar ceza alacaklarının çok da önemli olmadığını kaydetti. Türkiye'de binlerce faili meçhul cinayetin işlendiğini, Türk ve Kürtlerin bu yolla birbirine düşman hale getirilmeye çalışıldığını dile getiren Türk, "Bizim temennimiz bunların kirli çamlaşırlarının ortaya çıkarılmasıdır. Türk halkının da, Kürtlerin de çektiği acıların anlaşılmasıdır" diye konuştu.

Türk, bugün Türkiye'deki en büyük tehlikenin, Ergenekon'un sulandırılması girişimi olduğunu vurgulayarak, ''Ergenekon'u basit gösteren mantığa karşı çıkılması gerekir. Ergenekon ve asit kuyularının sorumlularının bulunması için hükümet derinliğine inmelidir. Bütün geçmiş araştırılsın itirafçıların açıkladığı bilgiler doğrultusunda Güneydoğu'da yeterince çalışma yapılacak olursa görülecektir ki ölüm tarlaları ortaya çıkacaktır" ifadelerini kullandı.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 15:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?