7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Akademisyenler dernek kurdu

Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde yer alan bir grup akademisyen, ildeki sorunlu bireylere yardım etmek ve sorunların giderilmesi için projeler üretmek amacı ile Altın Umut Derneği'ni kurdu.

Altın Umut Derneği hakkında bilgi veren derneğin Kurucu Başkanı Sami Çifçi, derneğin Mardin'de sorunlu ve ekonomik yönden dezavantajlı grupların; ekonomik, sosyal, bireysel, kültürel, yasal, toplumsal, sportif gelişmelerine, turizm, sağlık ve eğitimle ilgili alanlarda güçlenmelerine katkıda bulunmak, bilinçlendirmek ve bu alanlarda projeler uygulamak amacı ile kurulduğunu söyledi.

Çifçi, ilk olarak kadınlara yönelik istihdam, şiddete karşı mücadele, kadın-erkek eşitliği, demokratikleşme, insan hakları ve kadın sağlığı ile ilgili konularda projeler hazırlayacaklarını belirterek, "Bunları hayata geçirmek, yeteneklerine göre kadınları iş bulmaları için yönlendirmek için çalışma başlatacağız. Ulusal ve uluslararası nitelikli projelerle kadınların, çocukların, engellilerin ve gençliğin yaşam kalitesini yükselterek dünya standartlarını yakalamak istiyoruz. Ülkelerarası entegrasyonu güçlendirmek için tarihi kentte projeler hazırlayacağız" dedi.

Türkiye'nin global gelişmişlik düzeyinde olması gereken yere gelebilmesi için dezavantajlı gruplardan; çocuklar, engelliler, kadınlar ve sorunlu gençlerin sorunlarının çağdaş ve uluslararası düzenlemelerle çözümüne yönelik etkinliklere de imza atacaklarını söyleyen Sami Çifçi, Türkiye dışındaki ülkelerde faaliyet gösteren ilgili kurum ve kuruluşlarla derneğin genel amaçlarına uygun ilişkilere girerek karşılıklı bilgi ve deneyim alışverişinde bulunmak için eğitim projeleri de üreteceklerini sözlerine ekledi. Altın Umut Derneği'nin kurucu üyeleri arasında; Artuklu Üniversitesi'nde görev yapan Sema Çifçi, Feride Mungan, Yusuf Çiftçi, Pınar Tahınç, İbrahim Özcoşar ve Cumali Keskin de bulunuyor.

iha
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2008 Perşembe 15:56:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mahmut IP: 88.229.104.xxx Tarih : 13.04.2008 22:59:39

Sayın hocalarım sizleri yürekten tebrik ediyorum...Başarılarınızın devamını diliyorum