5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

AKP adayına yabancı basın ilgisi

İngiliz Gazeteci-Yazar Betsy Udink, İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin şube başkanlığı görevinde bulunduğu sürede tanıştığı Gazeteci Cemil Aydoğan'ın AK Parti'den Belediye Başkan aday olma sürecini gazetesinde değerlendirmek üzere Kızıltepe ilçesine geldi.

AK Parti Kızıltepe Belediye Başkan Adayı Cemil Aydoğan'ı insan hakları savunucusu olduğu dönemden tanıdığını bildiren İngiliz Gazeteci-Yazar Betsy Udink, birtakım araştırmalarda bulunmak üzere geldiği Türkiye'de Aydoğan'ın, AK Parti'den aday olmasını ilgi çekici bularak kendisiyle röportaj yapmak istediğini belirtti.

Gazeteci Cemil Aydoğan'ı aktif bir insan hakları savunucusu olarak tanıdığını, AK Parti'ye geçiş sürecinin merkezi hükümetin herkesi kucaklayan bir yönetim tarzının ifadesi olduğunu anlatan Gazeteci Udink, 29 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin propaganda çalışmaları ile Türkiye'de insan hakları, temel hak ve hürriyetler konusunda yaşanan gelişmelerin değerlendirmesini Aydoğan'dan dinledi.

Siyasi yaşamında yaşadığı süreci değerlendiren ve AK Parti'nin iktidara gelişi ile Türkiye'nin hızlı bir özgürleşme sürecine girdiğini ifade eden Belediye Başkan Adayı Cemil Aydoğan ise, "Ben bir insan hakları savunucusuyum. Geçmişte bu toplumun hakları için mücadele ettim. Bu halka hizmetlerimin olduğu kanısındayım. Halkıma olan hizmetimi demokrat kişiliğimden de ödün vermeyerek AK Parti çatısı altında sürdürmeye karar verdim. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, temel hak ve hürriyetler konusunda çok önemli
açılımlarda bulundu. Geçmişte hayal dahi edilemeyen birçok talep bugün bu iktidar ile icraata dönüştü. Bu sürece köstek olmaktansa bu halk için destek olmak olduğunu düşündüm. Niyetimiz üzüm yemektir; bağcıyı dövmek değildir" şeklinde konuştu.

Aydoğan, siyasi süreci de değerlendirdiği iki saatlik röportajda Yazar Udink'in eğitimden sağlığa, ekonomiden altyapıya kadar sorduğu birçok soruya cevap verdi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 17:48:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?