7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

AKP'de adaylık başvuruları başladı

AK Parti Mardin İl Başkanlığı'na belediye başkanlığı aday adaylığı için müracaatlar başladı. AK Parti İl Başkanı Lokman Sinanoğlu şimdiye kadar 3 kişinin resmi olarak müracaat ettiğini bu sayının artacağını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Mardin İl Başkanlığı'nda hareketli günler yaşanıyor. Belediye başkanlığına aday adayı olmak isteyenler, müracaat etmeye başladı. Parti merkez ilçe yönetiminden aday adaylığı için 5 kişinin istifa ettiği belirtildi. AK Parti İl Başkanı Lokman Sinanoğlu şimdiye kadar resmi müracaat yaparak form dolduran 3 kişinin bulunduğunu ifade etti. Sinanoğlu, ''Bugüne kadar, Adnan Deniz, M. Besim Özsüer ve Serdar Yay, belediye başkanlığı aday adaylığı için formlarını doldurarak müracaatta bulundular. Müracaat edecek aday adayı sayısını 20 dolayında tahmin ediyoruz. Şartları tutan ve isteyen herkes müracaat edebilir" dedi.

Müracaat eden aday adayları hakkında önce il teşkilatı içinde temayül çalışması yapılarak, seçmenlerle anket düzenleneceğini vurgulayan Sinanoğlu, "Temayül ve anket çalışmalarımızı tamamladıktan sonra Milletvekillerimizin görüşlerine başvuracağız. Milletvekillerimizin görüşleri bizim için önemlidir. Sonra listeleri genel merkeze göndereceğiz bizim için adaydan önce parti önemlidir. Genel Merkez ne derse o olur" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 13:21:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?