5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

AKP'li vekil Dargeçit'te

AK Parti Milletvekili Mehmet Halit Demir, Mardin'in Dargeçit ilçesini ziyaret ederek Belediye Başkan Adayı Mahmut Kılınç'ın seçim çalışmalarına destek verdi.

AK Parti Midyat İlçe Başkanı Edip Demirdağ ile İl Başkan yardımcısı Aziz Düdük, akrabaları ve partililerin de katılımıyla ile Dargeçit ilçesine uzun bir araç konvoyu oluşturarak adeta çıkartma yapan AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, ilçe girişinde Belediye Başkan Adayı Mahmut Kılınç ile İlçe Başkanı'nın da aralarında bulunduğu kalabalık tarafından karşılandı. İlçede ilk olarak taziye ziyaretleri gerçekleştiren Milletvekili Demir, daha sonra ilçedeki kamu kurumlarını ziyaret ederek yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı. Kamu kurumlarının sorunlarını da dinleyen Milletvekili Demir, kendisine iletilen sıkıntıları not alarak sorunların kısa süre içerisinde çözüme kavuşturulacağının sözünü verdi. Kaymakamlık, Emniyet Amirliği ile İlçe Jandarma Tabur Komutanlığı'na nezaket ziyaretleri gerçekleştiren Milletvekili Mehmet Halit Demir, Dargeçit çarşı merkezinde bulunan esnafı ziyaret ederek ayaküstü sohbet etti. Daha sonra partisinin seçim bürosuna geçen Milletvekili Demir, partisinin seçim bürosu önünde toplanan kalabalık tarafından alkışlarla karşılandı. Partililerle tek tek tokalaşarak burada bulunanlara bir konuşma yapan Milletvekili Demir, AK Parti iktidarının Dargeçit beldesinde yaptığı hizmetleri anlattı. Geçmiş iktidarların Dargeçit'e hiçbir hizmet getiremediğini söyleyen Milletvekili Halit Demir, 3 Kasım seçimleri ile başlayan AK Parti iktidarının Dargeçit ve Dargeçit gibi hizmet haritasının dışında kalan ilçeler için adeta bir milat anlamına geldiğini söyledi.

DARGEÇİT'E BANKAYI BİZ GETİRDİK

Dargeçit'te gerek ulaşımın kolaylaştırılması gerekse de yaşamsal altyapının iyileştirilmesi konusunda önemli hamlelerin gerçekleştiğine dikkat çeken Milletvekili Demir, "Geçmişte Dargeçit'e gelebilmek için deveyi hendekten atlatma misali köstebek yuvası haline gelen yollardan geçiyorduk. Şimdilik yollarımız iyileşti. Midyat ile ulaşımı sağlayan bölünmüş yol çalışmalarımız sürüyor. Dargeçit belde başkanımızın her defasında diline doladığı en önemli sıkıntılardan biri de Dargeçit'e bir banka kurulması isteğiydi. İlçe Başkanım bu konuyla ilgili yaptığım çalışmaların hepsinden haberdar. Dargeçitlilerin hararetle istedikleri banka konusunu merak edip, Meclis (TBMM) arşivinden araştırdım. Bizden önceki siyasi partilerinin bu taleple ilgili resmi anlamda bir girişimleri olmuş mu diye. Evet banka isteyen ilçelerin arasında Dargeçit ilçemizin adı geçiyordu. Ancak bu teklifte bulunanların arasında ne yazık ki hiçbir Mardin milletvekilinin imzası yoktu. Yani sözde evet size banka getireceğiz diyenler bu işi resmiyete dökmemişler. Şükür ki, bugün hızla yapılan ve tamamlanmak üzere olan Ziraat Bankası'nın Dargeçit Şubesi'ni siz Dargeçitlilerin hizmetine getirmek bize nasip oldu" şeklinde konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Mart 2009 Perşembe 15:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?