5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Aksaray kazasını ibret aldılar

Mardin Valisi Mehmet Kılıçlar'ın direktifiyle ilköğretim okullarında okuyan 160 öğrenci, Çanakkale Şehitliği'ni yerinde görmek ve tarihi hakkında bilgilendirilmek üzere Çanakkale'ye gönderildi. Aksaray'da yaşanan trafik faciasının verdiği tedirginlik, çocukları taşıyacak otobüslerde sıkı denetimlerin yapılmasına neden oldu. 

Vali Kılıçlar'ın direktifleri doğrultusunda Milli Eğitim İl Müdürlüğü'nce organize edilen geziye, 12 öğretmen ve ilköğretim okullarının 7 ve 8. sınıflarında eğitim gören toplam 160 öğrenci katıldı. Öğrenciler Çanakkale Şehitliği ve Anıtı'nı gezmek üzere 4 adet otobüsle Çanakkale'ye hareket etti. 

Vali Vekili Niyazi Ulugölge ve Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Eldem, hareket saati öncesi, öğrencileri taşıyacak otobüslerde inceleme yaptı. Gezi için sıkı tedbirler aldıklarını kaydeden Vali Vekili Ulugölge, "Aksaray'da meydana gelen elim trafik kazasından sonra öğrencileri göndermede tereddüt ettik. Ancak, her şey daha önce ayarlanmıştı. Velilerden öğrencileri göndermeme talebi gelmeyince otobüslerin yeni, bakımlı ve güvenli olmaları konusunda hassasiyet gösterdik. Aldığımız tedbirler doğrultusunda her otobüste 3 öğretmen görevlendirdik ve her koltuğa bir öğrencinin oturmasını sağladık" dedi. 

Amaçlarının başarılı öğrencileri hem ödüllendirmek hem de yüz binlerce şehit verilmiş, Çanakkale Destanı'nın yazıldığı toprakların öğrencilere tanıtılması olduğunu söyleyen Ulugölge, gezi programının gençlere vatan sevgisi aşılayacağına, onların tarihi ve kültürümüzü tanımaları ve bilinçlenmelerine katkı sağlayacağına inandıklarını sözlerine ekledi. 

5 günlük gezi için Çanakkale'ye gidecek olan öğrenciler, sabah saatlerinde Vali Yardımcısı Niyazi Ulugölge ile vedalaşarak kente hareket etti. 160 öğrencinin katılımıyla ücretsiz olarak organize edilen gezide gençlere Çanakkale'nin tarihi yerleri gezdirilecek.
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2007 Salı 23:02:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmet yılmaz IP: 85.103.192.xxx Tarih : 21.04.2007 22:38:18
çok güzel bir etkinlik olmuş bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu böyle bir etkinlik düzenledikleri için sayın mardin valisine ,mardin milli eğitim müdürlüğüne ve emeği geçen herkese teşekkürleri sunarım bütün öğrenciler adına