7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Alkan: Borçlarınızı ödeyin

TFF 2. Lig 4. Grup takımlarından Mardinspor'un başkanlığından istifa etme kararı alan Tekin Alkan, kendisinden önceki yönetimlere "borçlarınızı ödeyin" çağrısı yaptı.

Yönetim Kurulu olarak istifa kararı aldıkları gün yaptıkları açıklamaları değerlendiren Tekin Alkan, "Mardinspor'un eski yönetimleri takımı başkan Hadi Çomaktekin döneminde 4 milyon 750 bin TL ile bıraktıklarını açıkladım. Bu rakamlara itirazı olan varsa şimdi açıklasın yoksa ben gittikten sonra hiç kimse arkamdan konuşmasın. Ama hiç kimseden bu açıklamaya itiraz gelmediğine göre demek ki bu borçları teyit etmiş oldular. Ben icraatlarımla varım. Yaptıklarımı da yapamadıklarımı da söylüyorum, Onlara buradan bir çağrı daha yapıyorum. Şuan takımın transfer yapmasına engel olan ve sizin döneminizde kalan 681 bin TL'yi lütfen gelin ödeyin" dedi.

"BU TAKIM LİGDEN DÜŞERSE SORUMLUSU ÖNCEKİ YÖNETİMLERDİR"

Mardinspor'un bugününü düşündükleri kadar yarınını da düşünen insanlar olduklarını dikkat çeken Alkan, "Yönetimle birlikte kapısına kilit vurulan bir takımı birçok borcunu eriterek ve ödeyerek getirdiğimiz bugünlere 32 puanda bırakmak mı iyiydi? yoksa bir yerlerden faizli para alarak bu takıma 6-7 milyon borç takıp Bank Asya'ya çıkarmak mı? Bunun kararını size bırakıyorum. Eğer bir önceki yönetimlerden kalan ve Mardinspor önündeki lisans önleyici borcu olmasaydı yönetim olarak takımı bırakmayacaktık. Bu borcu yapanları borçlarını ödemeye davet ediyorum. Bu borçlarından dolayı eğer Mardinspor küme düşer ve amatöre kalırsa bunların sorumlusu onlar olacaklardır. Yönetimim olarak göreve geldiğim günden beri hiçbir işadamından yardım almadık. Kendi yağımızla kavrulduk. Bu takımın önünü açmak için bugüne kadar kendi cebimden yaklaşık 1,5 milyon TL'li bir ödemem oldu" diye konuştu.

"19 BİN EURO ÖDEYECEĞİZ"

Kendisinden önceki yönetimlerin kendi borçlarını ödedikleri takdirde kendisinin de bu takıma harcadığı paradan vazgeçmenin yanında ekstra bir yardım yapmaya hazır dolduğuna vurgu yapan Alkan, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü:

"Takımın önünde 28 Aralık 2009 itibari ile 681 bin TL'lik lisans engelleyici borç var. Bu borcu önceki yönetimlerde yer alan işadamlarının kendi arasında paylaşarak veya bir kısmını da bana yüklemek şartı ile Mardin adına Mardinspor adına ödemelerini istiyorum. Bu insanlar bu borçlarını ödedikleri takdirde Mardin sevdalarını göstereceklerdir. İstifa eden bir yönetim olmamıza rağmen yabancı bir futbolcunun 2006 yılından kalma 19 bin euroluk borcunu kulübümüze verilecek para cezasının yanında puan silmenin önüne geçmek için ödüyorum."

"BU TAKIMIN HİZMETKARI OLURUM"

Mardinspor'un içindeki durumdan çıkış yolu olarak Kocaeli ve Malatya örneğini veren Alkan, "Bu kentin kaymağını yiyen birkaç aile var. Sorumlulukları gereği yer aldıkları yönetimde bıraktıkları borçları da ödemeleri gerekir. Çok fazla bir rakam değil ama onların ödemelerini istiyorum. Çünkü siz Mardinlilerin aldığı her sigaradan tutun, yediğiniz her çikolatadan, kullandığınız her deterjandan, ağırladığınız her misafir için ödedikleriniz onların cebine giriyor. Biraz onların da ellerini taşın altına koyup harekete geçmeleri lazım. Bu para Süleyman Bölünmez'in de borcudur. Bu insanlar veya Süleyman Bölünmez bu parayı ödedikleri takdirde ben yine koşa koşa gelir bu takımın hizmetkârı olarak çalışmaya hazırım. Hatta onlar bu 681 bin TL'yi ödesinler ben de bu takım için cebimden 200 bin TL daha öderim. Yapılacak 6 transferle bu takımı Bank Asya'ya çıkaracağıma şeref sözü verebilirim. Çünkü takım çok güzel bir dönemde. Moral motivasyon çok iyi. Zaten istifa kararımızı Sayın Valimizin ricası ile yönetim kurulu

toplantısının yapılacağı 1 Şubat tarihine kadar erteledik. O zaman kadar bu takıma başkaları sahip çıkarsa çıktı çıkan kimse olmazsa takımı bırakır giderim" şeklinde konuştu.

"İLKLERİ GERÇEKLEŞTİRDİK"

İlkleri gerçekleştiren bir başkan olarak sporun yanında Mardin'in sosyal hayatından da bir canlandırma getirdiklerini anlatan Alkan, "Eski yönetimden kalma hiçbir, fatura, makbuz, çek, senet defteri, banka makbuzları hiçbir şeyi bulamadık. Göreve gelir gelmez muhasebeci Adnan Birol'la anlaştık, bütün işlemlerimizi o yapıyor. Mardinspor tarihinde ilk defa KDV ödedik" şeklinde konuştu.

Alkan açıklamasında sık sık önceki yönetimlerin yaptığı yanlışlıklara dikkat çekerek, "Ben inanıyorum ki bu kongrede takıma sahip çıkacak birileri olmazsa en geç Temmuz 2010'da birileri gelip bu takımı yine kendine aracı olarak kullanıp bir yerlerde amacına ulaşınca yine kaderine terk edecekler. Ben ilk gün de söyledim. Şimdi de söylediklerimin arkasındayım. Ben bu takıma siyaset yapmak için gelmedim. Birileri beni desteklesin alkışlasın diye de gelmedim. Bir yerlerden ihaleler, ticari ilişkiler kurmak

için de gelmedim. Ben kendi kirvem Mehmet Nur Çelik'in ricası ve bu takımın onurunu kurtarmak için geldim. Çok şükür takımın puanı çok iyi, puan sıralamasındaki yeri de çok iyi. Biz önümüze çıkan lisans engelleyici borçtan ötürü burada bırakmak zorunda kaldık. Bu borcun lisans çıkarmaya, transfer yapmaya engelleyici olduğunu sonradan öğrendik. Bu borcu bu takıma takanların gelip bu borçlarını ödemelerini istiyoruz. Ben bu takımı borçsuz alıp borç bırakırım demiştim ilk günkü açıklamamda yani aldığım zaman önceki dönemlerin borçlarına karışmayacaktım. Ama ona rağmen bir önceki dönemden 800 bine yakın para ödedim ve karşıma bu lisans engelleyici borç çıktı" ifadelerini kullandı.

HERKESTEN HELALLİK DİLEDİ

Başkanlığı boyunca Mardinspor yöneticisi olduğu için kimseye taviz vermediğini ve bu süreçte birçok kişinin kalbini kırmış olabileceğini belirten Alkan, başta Süryani akrabaları olmak üzere herkesten helallik istedi. Görev yapığı süre boyunca başkan olarak kendisinin taraftar olarak taraftarın haddini bilmesi gerektiği defalarca dile getirdiğini anlatan Alkan, takıma Mardin'den çok Kızıltepe ilçesinden destek verilmesinin manidar olduğunu söyledi.

FERHAN TÜRK'Ü ZİYARET ETMEK İSTEDİ

Alkan açıklamasında Kızıltepelilere özel bir teşekkür yapmak istediğini, "Kızıltepelilerden ve belediye başkanından istediğimiz her şeyi anında yerine getirdiler. Ben araya bir ayırım getirmek istemiyorum ama bu takıma Mardin'den çok Kızıltepeliler sahiplendi. Onlardan istediklerimizi bir bir yerine getirdiler. İlçe merkezinde maç anonslarımız Mardinspor'umuz şeklinde yapıldı. Her yere bayraklarımızı astılar. Maçlarımıza geldiler, Bize destek verdiler, Pankartları ile bizi onurlandırdılar. Bu açıdan kendilerine teşekkür ediyorum. Siyaset başka spor başka şeylerdir. Ben bu süreçte bizden yardımını esirgemeyen ve şu anda tutuklu bulunan belediye başkanları Ferhan Türk'ü ziyaret etmek istedim. Bunun için Diyarbakır'a da gittim ama savcılıktan izin çıkaramadık. Kendisinin siyasi düşüncesini tasvip etmesem de huzurunuzda teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Alkan, istifa edecek olmasına rağmen hem Mardin'deki stat projesine hem de Kızıltepe sahasının çimlenme çalışmalarına destek vereceğini sözlerine ekledi.

REŞAT KAYMAZ: "SPOR EVRENSELDİR"

Tekin Alkan'a verdiği desteklerden dolayı kendisini ziyaret etmeye gelen Kızıltepe Belediye Başkanı Reşat Kaymaz ise, "2 ayrı görüşte olsak da sporun evrenselliği bizi bir araya getirdi. Mardinspor'u desteklemeye gelen Kızıltepelilerin Mardinlilerle bir araya gelmesi, benim bugün burada olmam özlenen bir tablo. Futbol başka siyaset başkadır. Ama günümüzde futbol siyasetten kopuk değil. 3 büyükleri tutan taraftarın siyasi düşünceleri ideolojileri farklı kişiler. Bu takımı yoktan var eden Tekin başkanım ve yönetimine teşekkür ediyorum. Kızıltepe ve Mardin arasında iyi bir diyalog kuran yönetimin istifasına karşıyız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Ocak 2010 Perşembe 15:45:05
Güncelleme :7 Ocak 2010 Perşembe 20:07:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?