7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Alman vekillerden valiye ziyaret

ALMANYA MİLLETVEKİLLERİ MARDİN VALİSİ DURUER'İ ZİYARET ETTİ

İnceleme ve temaslarda bulunmak üzere Mardin'e gelen Almanya Federal Cumhuriyeti Milletvekilleri Volker Kauder, Johannes Singhammer ve Ute Granold, Vali Hasan Duruer'i makamında ziyaret etti.

Vali Hasan Duruer, Almanya Milletvekilleri ve CDU/CSU Grupbaşkanı Volker Kauder, Johannes Singhammer ve Ute Granold ile Almanya Federal Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Katrin Buchholz'ı ve heyetteki diğer konukları medeniyetin beşiği olan Mardin'de ağırlamaktan duyduğu memnuniyetini dile getirdi.

Birçok medeniyete ve kültüre beşiklik etmiş olan Mardin'in, Putperest'likten Yezidiliğe; Yahudilik'ten Hıristiyanlık'a ve Müslümanlığa kadar çeşitli dinlere mensup insanların gönül rahatlığıyla inançlarını yaşadığı bir hoşgörü merkezi olduğunu belirten Vali Duruer, "Mardin'de Müslüman ve Süryani vatandaşlarımızla her yıl dini bayramlarımızı birlikte kutluyoruz. Mardin, yüzyıllardır farklı dinlerin ve dillerin hoşgörü içinde bir arada yaşadığı, medeniyetlerin beşiği tarihi bir şehir. Bu nedenle Mardin'in sadece Türkiye barışıyla sınırlı kalmayarak dünya barışına örnek olacağını umuyorum" dedi.

Almanya Federal Cumhuriyeti Milletvekilleri Volker Kauder, Johannes Singhammer ve Ute Granoldve ve beraberindekiler, Mardin'deki zenginlik ve hoşgörü ortamının dünyaya örnek olacak bir durum olduğunu belirterek, "Tarihi ve turistik mekanlarınız çok güzel. Buraya önem verilmesi gerekir. Deyrulzaferan ve Duyrulumur Manastırı, kiliseler, camiler, medreseler Mardin'e müthiş bir zenginlik katmış. Öyle bir zenginlik ki Mardin'de dolaşırken gördükleriniz karşısında şaşırmamak mümkün değil" şeklinde konuştu.

Valilik makamında yapılan görüş alışverişinden sonra Vali Hasan Duruer, Alman heyetine Mardin'in tanıtan çeşitli hediyeler verdi.

ALMANYA MİLLETVEKİLLERİ MARDİN VALİSİ DURUER'İ ZİYARET ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 2 Haziran 2010 Çarşamba 16:39:04
Güncelleme :3 Haziran 2010 Perşembe 17:26:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?