5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Altyapı çilesi bitecek

Mardin Belediyesi, SİT alanlarındaki altyapı çalışmalarına devam ediyor. Eski hükümet konağına yaklaşık 200 metre kanalizasyon ve su şebeke hattı çekildi.

Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, tarihi kentin en büyük sorunu haline gelen altyapının değişmesi için çalışmalara hız verdiklerini belirtti.

Başkan Ayanoğlu, "Göreve başladığımızda pilot bölge olarak belirlediğimiz eski hükümet konağında başlatmış olduğumuz altyapı çalışmalarımız devam ediyor. Tarihi kentte yaptığımız bu çalışmayla mahalle sakinlerinin gerek altyapı gerek üstyapı konusunda çektiği çile ortadan kalkacak. Öncelik sırasına göre tüm mahallelerimize eşit bir şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi.

Yaz ayında oluşacak sorunlar ve eski şebekeden kaynaklanan su kaçaklarının önüne geçmek için çalışmalarına hız verdiklerini belirten Ayanoğlu, "Eski hükümet konağı altından Melik Mahmut Camii'ne kadar olan 700 metrelik kısma su ve kanalizasyon şebeke hattı çektik. Şimdi de eski hükümet konağında yaklaşık 200 metre kanalizasyon ve su şebeke hattı çekildi. Vatandaşlarımızın rahatı bizim rahatımızdır, tarihi kentimizin hak ettiği yere gelmesi ve marka şehir olması için çalışıyoruz" diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Haziran 2009 Cumartesi 00:13:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?