5
Mayıs
2024
Pazar
MARDİN

Amca yeğen aynı karaciğeri paylaştı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakil Merkezi'nde gerçekleştirilen operasyonla amca yeğen aynı karaciğeri paylaştı. 

Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde yaşayan Nasreddin Akay (46), dün yeğeni Ramazan Akay'dan (26) nakledilen karaciğerle şifa buldu. 

Kendisine 2 sene önce Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konduğunu belirten 19 yıllık evli, 5 çocuk babası Nasreddin Akay, "Burada 6 ay kadar ilaç tedavisi gördüm. Ancak ilaçlarla tedavi olumlu sonuç vermeyince doktorlarımız organ nakli gerektiğini söyleyerek, bizi Ege Üniversitesi'ne yönlendirdi" dedi. 

Ege Üniversitesi'nde yapılan tetkikler sonucu da iyileşmesi için tek çözümün karaciğer naklinde görüldüğünü söyleyen Akay, "Çocuklarım yaşları küçük olduğu için verici olamadı. Bu aşamada yeğenim Ramazan, ameliyat masasına yatmayı kabul etti. Onun sayesinde yeni bir hayata başlayacağım için çok mutluyum" diye konuştu. 

Amcasının durumunu öğrendiğinde nakil için gerekli testleri hemen yaptırdığını dile getiren 8 aylık evli Ramazan Akay ise, "Neticede öz amcam. Onun iyileşmesi benim için çok önemli. Tek isteğim bir an önce kendisini toparlayarak sağlığına kavuşması" dedi. 

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki nakil Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip tarafından gerçekleştirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2007 Perşembe 13:50:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?