7
Mayıs
2024
Salı
MARDİN

Amerika'dan Mardin'e iş başvurusu

AMERİKA'DAN MARDİN'E İŞ BAŞVURUSU İÇİN GELDİ

Amerikan Illinois Üniversitesi'nde master yaptıktan sonra Chicago Eyaleti'nde özel bir firmada çalışmaya başlayan Arzu Karaarslan, Mardin'e iş başvurusu için geldi.

Bölgesel anlamda Türkiye'nin kalkınmasına yardımcı olmak için Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak illerini kapsayan alanda kurulan Dicle Kalkınma Ajansı'nın (DİKA) ihtiyaç duyduğu 1 iç denetçi, 1 hukuk müşaviri, 12 uzman, 1 bilgi işlem sorumlusu personeli için 4 iç denetçi, 7 hukuk müşaviri, 164 uzman personel ve 61 bilgi-işlem personeli başvurusu yapıldı. Bölgesel Kalkınma Stratejisi'ne uygun olarak, yerel aktörlerce hazırlanacak proje ve faaliyetlerin; gerek ulusal kaynaklardan gerekse AB'den sağlanacak fonlarla hibe şeklinde desteklenerek; bölgenin potansiyelini harekete geçirilmesi için kurulan DİKA'nın ihtiyaç duyduğu personel için mülakatlar yapıldı.

Mülakatlar hakkında bilgi veren, Ajansın Genel Sekreteri Abdullah Erin, başvuruların adil, şeffaf ve objektif kriterlerle değerlendirilebilmesi için ilanda belirtilen asgari şartları taşıyan tüm başvuruların, başvurulan pozisyona göre gruplandırıldığını ve başvuru sahibinin ilanda belirtilen başvuru şartları ve tercih nedenlerine uygunluğunu gösteren tüm verileri (KPSS ve KPDS puanları, iş deneyimleri v.b) belirlenen katsayılarla çarpılarak 100 üzerinden puanlama sistemi verildiğini daha sonra ise mülakata alındığını söyledi. Tüm başvuru sahiplerine ajanslarına gösterdikleri ilgi için teşekkür eden Erin, titiz değerlendirme sonucunda mülakat sınavına çağrılmaya hak kazanan adaylara ayrıca sınavda başarılar dileyerek, "Yeterli vasfı da olmazsa bütün kadroları doldurmayacağız. İstediğimiz nitelikte başvuru gelmezse biz kontenjanı doldurmayacağız. Bölge için 10 parmağında 10 marifet olan uzman istiyoruz. Özlük hakları gayet iyi olacak. Uzmanların aylık net maaşları 3 bin 500-4 bin 500 lira aralığında olacak. Destek personeli için de aylık 1500-2 bin lira arasında net maaş verilecek" dedi.

Ajansın Güneydoğu Anadolu Bölgesi için uzun soluklu işler yapacağının altını çizen Erin, alınacak personelin ilan ile ilgili bölümlerden mezun, en az bir dil bilen, ekonomik ve sosyal kalkınma konularına hakim, Avrupa Birliği uyum sürecindeki gelişmeleri takip eden, proje yönetim kurallarını iyi kavramış ve diğer koşulları sağlayan hem tecrübeli hem de yeni mezun kişilerden seçileceğini belirtti. DİKA'da işe başlamak için iş başvurusunda bulunan Arzu Karaarslan, İktisat üzerinde Amerikan Illinois

Üniversitesi'nde master yaptığını ve Chicago Eyaleti'nde özel bir firmada çalıştığını söyledi. Kendisinin de Diyarbakırlı olduğunu dikkat çeken Karaarslan, "Bölgemin insanına daha iyi nasıl hizmet edebilmek için Amerika'da Mardin'e iş başvurusunda bulunmaya geldim. Amerika'da çalışmaktansa burası bana daha cazip geliyor. Ajansların yapısı kalkınma için de daha elverişli olduğu için burayı tercih ettim. Mülakatta eğitimime uygun sorular soruldu ben de bu soruları terlemeden cevap verdim. İnşallah buraya yerleşir ve bu bölge insanına hizmet ederim" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2010 Pazar 17:17:02
Güncelleme :22 Aralık 2010 Çarşamba 10:20:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?